INGREIDENCE
- 6 vajec
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 5 lyžíc múky
- 5 lyžíc cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 dl čiernej kávy
KRÉM
- 4 dl mlieka
- 1 žĺtok
- 8 lyžíc cukru
- 4 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 4 polievkové lyžice múky
- 30 kg masla
POLEVA
- 22 dkg mliečnej čokolády
- pol polievkovej lyžice masla
POSTUP
- Vyšľahali sme vaječné bielky s polovicou cukru, aby sme vytvorili sneh.
- Žĺtky zmiešajte s druhou polovicou cukru do peny a pridajte do snehu.
- Múka sa zmieša s kakaovým práškom a práškom do pečiva a pridá sa k pene.
- Zmiešajte a nalejte do plechu potiahnutého papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre na 180 ° asi 40 minút. Medzitým robíme krém.
- Maslo sa zmieša s polovicou cukru a pridá sa kakaový prášok.
- Zmiešajte mlieko, múku, žĺtok a druhú polovicu cukru a varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým nezískate hustý krém.
- Čokoládovú zmes zmiešajte so zmesou varenú.
- Chladený piškót nakrájame na tri diely a navlhčíme kávou, potom namazať krémom a poskladáte.
Zdieľajte tento báječný recept na lahodný čokoládový koláč is Vašimi priateľmi. Určite si tiež pochutnajú!
zdroj: ketkes.com