Sú ľudia, ktorí neradi pripravujú mäsové fašírky – môžu sa pripáliť, potom sú tvrdé, prípadne sa rozpadajú na panvici. Ponúkame vám niekoľko užitočných rád, vďaka ktorým si na fašírkach pochutnáte tak, ako nikdy predtým!
Tip č. 1
Najchutnejšie fašírky sú vyrobené z rôzneho mletého mäsa – bravčové, hovädzie, kuracie. Zmiešajte ho v pomere 1: 1 – použite napríklad bravčové a hydinové mäso alebo bravčové a hovädzie mäso či hovädzie mäso a hydinu. Z takéhoto mletého mäsa sa dobre pripravujú nielen fašírky, ale aj plnka do holúbkov či papriky.
Tip č. 2
Chlieb nenamáčajte do mlieka – mlieko robí mäso tvrdším, je lepšie použiť vodu. Pomer chleba na mleté mäso je 250 g na 1 kg mletého mäsa.
Tip č. 3
Vajcia zapríčiňujú to isté, ako chlieb namočený v mlieku. Aby sa vám fašírky bez vajec nerozpadli, dávajte si pozor na pomer mletého mäsa a chleba.
Tip č. 4
Nešetrite cibuľou – fašírky sú vďaka nej šťavnaté, voňavé a chutné. Na 1 kg mletého mäsa použite približne 200 – 300 g cibule. Rozmixujte ju v mixéri alebo nastrúhajte na strúhadle, prípade ju pridajte k mäsu počas toho, ako ho meliete v mlynčeku.
Tip č. 5
Namiesto chleba je lepšie do mletého mäsa pridať zemiaky, cuketu, mrkvu, kapustu, najmä karfiol – nastrúhané na strúhadle. Vďaka tomu budú šťavnatejšie.
Tip č. 6
A aby boli fašírky ešte šťavnatejšie, vložte do nich kúsok ľadu. Pre lepšiu chuť môžete pridať aj kúsok masla.
Tip č. 7
Do mletého mäsa môžete pridať žĺtok, potom si vytvarované fašírky obalíte v múke a následne ich ponoríte to vyšľahaných bielkov so štipkou soli. Táto technika udrží mäso v šťavnatom stave.
Tieto jednoduché triky vám pomôžu pri príprave chutných fašírok.
Zdroj: souspark.ru