Tajomstvá a inšpirácie, ako si zariadiť kuchyňu aj tých najmenších rozmerov

Kuchyňa s rozlohou 5-6 m2 možno nie je takou, o akej ste vždy snívali. Musíte tam umiestniť všetko, čo potrebujete a zároveň si zabezpečiť aspoň nejakú slobodu pohybu a maximálne pohodlie. Počíta sa každý centimeter a akýkoľvek nesprávny výpočet sa môže zmeniť na katastrofu. Našťastie existuje veľa trikov, vďaka ktorým sa malá kuchyňa dokáže priblížiť k vašim ideálom.

V malej kuchyni je vždy dôležité rozumné rozmiestnenie nábytku a spotrebičov.

Malý okrúhly stôl umožní, aby kuchyňa vyzerala priestrannejšie.

Tento stolík je nielen okrúhly, ale aj priehľadný.

Svetlý nábytok až po strop a dostatočné množstvo denného svetla vizuálne urobia kuchyňu nielen širšou, ale aj vyššou.

Takýto prechod v kombinácii s dobre vybranými dlaždicami opticky rozšíria malú kuchyňu. Obrazy v predĺžených obdĺžnikových rámoch, ktoré sú umiestnené na oboch stranách, znásobujú dosiahnutý efekt, hoci sú umiestnené mimo kuchyne.

Lesklý povrch plus zaoblené tvary a záclona, ​​ktorá umožňuje čo najlepší prechod svetla, v kombinácii s dodatočným osvetlením pracovnej časti – toto všetko sú výhody menšej kuchyne.

Vynikajúcim riešením je aj využite miesta, kde by ste zvyčajne mali okenný parapet.

Úsporné umiestnenie „stola“ a stoličiek. Doska je tu zavesená, čo umožňuje v prípade potreby jednoduchý prístup k radiátoru.

Ďalším dobrým príkladom využitia parapetu.

Biela kuchyňa sa dobre hodí k prvkom z prírodného dreva. V tomto prípade môže byť materiál buď masív alebo imitácia.

Integrovaný prístup k využívaniu priestoru vám umožní mať aj v skromnejšej kuchyni všetko, čo potrebujete. Hlavné je, aby ste si všetko správne rozpočítali a zohľadnili každý centimeter voľného miesta.

Táto kuchyňa sa vďaka využitiu miesta na parapet opticky zväčšila. Každý roh je teraz možné využiť na 100%.

Využívanie rohov neznamená použiť ich na umiestnenie drezu. Nič nepokazíte ani v prípade, ak tam umiestnite akýkoľvek kuchynský riad či pomôcky.

Priestor pod doskou môže mať svoje využitie – zásuvky sú skvelým riešením.

Aj úzka kuchyňa sa dá zútulniť. Otvorené a uzavreté police, stojany na kuchynské pomôcky – to všetko v dodáva kuchyni špecifickú atmosféru a osobitosť.

Svetlé podlahy, dlaždice a zodpovedajúci nábytok v kombinácii s kontrastnou stenou a tmavou doskou pôsobia elegantne. Vďaka tomuto rozloženiu sa zakryje aj nepravidelný tvar kuchyne.

Kompaktná vstavaná chladnička nezaberie veľa miesta.

Nedostatok miesta vás núti improvizovať. Originálny jedálenský stôl, plynule sa meniaci na parapet, má síce menšiu veľkosť, no plní si svoju funkciu.

Ak je to žiaduce, do malej kuchyni môžete umiestniť nielen chladničku, ale aj barový pult.

Zdroj:pinterest.com

Back To Top