Pečené palacinky bez múky plnené lahodnou náplňou sa okamžite stanu obľúbeným jedlom celej vašej rodiny!
Na prípravu budete potrebovať:
- 500 g mletého mäsa
- 1 cibuľa
- Soľ a korenie
Na výrobu palaciniek potrebujete:
- 7 vajec
- 2 PL smotany
- Soľ, korenie
Na prípravu omáčky potrebujete:
- 5 lyžíc kyslej smotany
- 2 strúčiky cesnaku
- Soľ a korenie
A nakoniec:
- 150 g tvrdého syra
- 2 paradajky
- Bylinky
Postup
Cibuľu rozmixujte mixérom a zmiešajte s akýmkoľvek mletým mäsom podľa vášho výberu.
Pomleté mäso dochuťte soľou a obľúbeným korením. Mäso prikryte a odložte na chvíľu do chladničky.
Vajcia si metličkou vyšľahajte spolu so soľou.
Panvicu potrite rastlinným olejom a upečte si na nej 7 palaciniek.
Bylinky si nasekajte najemno a syr si nastrúhajte na väčšie kúsky na strúhadle.
Paradajky nakrájajte na kocky.
Zapekaciu misu vymastíme olejom.
Na každú palacinku naneste mleté mäso a zarovnajte ho na tenkú vrstvu.
Posypte ho syrom, bylinkami a položte naň pár kociek paradajok.
Zatočte oba boky palacinky dovnútra a zrolujte ju do trubičky.
Naukladajte ich do pripravenej formy.
Zmiešajte si kyslú smotanu, nastrúhaný cesnak, soľ a korenie.
Vrch palaciniek potrite smotanovou zmesou a posypte syrom.
Pečte a 180 stupňoch približne 40 minút.
Výsledný pokrm môžete podávať teplý alebo studený.
Náplň môžete neustále obmieňať. Použite napríklad huby, kyslé uhorky, šunku a podobne. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru