Ingrediencie
- 400 g údených bravčových rebierok
- 300 g bravčového mäsa
- 250 g hrášku
- 4-5 ks zemiakov
- 1 cibuľa
- zelená cibuľka, bylinky
- 3 PL rastlinného oleja
- bobkový list, soľ, korenie
Postup
Mäso umyte, osušte papierovými utierkami a osmažte na veľkom plameni a rastlinnom oleji dozlatista.
Cibuľu nakrájajte nadrobno, zmiešajte s mäsom a opražte dozlatista.
Pridáme rebierka nakrájané na kúsky, premiešame a smažte 2 minúty.
Následne si všetko, čo máte na panvici, premiestnite do hrnca, zalejeme vodou a osoľte. Pridajte korenie a bobkový list.
Pridajte premytý hrášok a nechajte variť 40 minút, odstráňte penu.
Varte, kým nie je hrášok mäkký.
Odstráňte rebrá a pridajte zemiaky nakrájané na kocky.
Varte, kým nie sú zemiaky hotové. Medzitým si môžete mäso pooddeľovať od rebier.
Toto mäso následne pridajte do polievky s nasekanými bylinkami. Povarte ešte pár minút, odstavte polievku zo sporáka a nechajte ju takto ešte chvíľu odstáť.
Zdroj: souspark.ru