Originálna vianočná ozdoba vyrobená z obyčajnej hubky na umývanie riadu

Dekoratívny mach je v súčasnosti veľmi populárny a je možné s ním skrášliť ktorýkoľvek kút vašej domácnosti.  A nič nepokazíte ani v prípade, ak to použijete na výrobu vianočných ozdôb. Takýto mach si môžete vytvoriť aj vy pomerne celkom jednoducho – napríklad z obyčajnej špongie.

Budete potrebovať:

  • špongie
  • akrylovú farbu

Najskôr si špongiu rozdeľte na 2 časti: oddeľte mäkkú časť od tvrdej. Následne pracujte už len s mäkkou časťou, natrhajte ju na maličké kúsky. Takáto špongia môže elektrizovať, preto je lepšie, ak ju najskôr namočíte do vody.

Teraz je potrebné kúsky špongie namaľovať, najlepšie je na to použiť akrylovú farbu. Zrieďte ju s trochou vody, nemala by byť príliš tekutá. Ďalej ponorte kúsky špongie do farby, nechajte to absorbovať, potom špongiu vytlačte a rozložte na suchý papier.

Špongia pomerne rýchlo zaschne, no nemusíte sa báť, že by stvrdla. Stále ostane mäkká a elastická. Môžete zvoliť širokú škálu farieb, veľkostí a tvarov.

Špongia sa môže použiť aj ako dekorácia v podobe vianočného stromčeka. Vystrihnite si z nej trojuholník a potom z neho poodtrhávajte malé kúsky.

Pripravený vianočný stromček namaľujte akrylovou farbou zriedenou s vodou, vyžmýkajte a nechajte vysušiť.

Na hotový vianočný stromček môžete aplikovať bielu farbu, ktorá bude pripomínať sneh, omotajte ho šnúrkou a využite ho ako súčasť vianočnej dekorácie.

 

Zdroj: youtube.com