Lahodná a svieža pomarančová aróma z dezertu, ktorý sa vám bude rozplývať na jazyku, zaplní celý váš príbytok. Výhodou koláča je, že potrebujete len minimum ingrediencií a krátky čas na prípravu.
Ingrediencie
- 2 vajcia
- cukor, 150 g + 1 polievková lyžica
- štipka soli
- 60 ml rastlinného oleja
- šťava z polovice pomaranča
- 200 g múky
- 12 g prášku do pečiva
- 10 g masla
- Polovica pomaranča narezaná na krúžky
Postup
Pomaranč umyte, utrite a rozrežte na dve polovice.
Z jednej polovici vytlačte šťavu, nastrúhajte kôru a druhú nakrájajte na tenké kolieska.
Zapekaciu misu pokryte papierom na pečenie alebo ju vymastite kúskom masla. Posypte ju cukrom.
Vajcia vymiešajte metličkou so štipkou soli, pridajte cukor a ďalej miešame metličkou, kým sa cukor nerozpustí.
Pridajte pomarančovú kôru, rastlinný olej, premiešajte a zalejte šťavou z polovice pomaranča.
Nasypte múku preosiatu s práškom do pečiva a vypracujte si husté cesto.
Na dno formy naukladajte pomarančové kolieska.
Pridajte cesto, rúru predhrejte na 180 stupňov a koláč pečte 40 minút. Pripravenosť skontrolujte špáradlom.
Koláč vyklopte z formy na mriežku a nechajte vychladnúť.
Podľa chuti môžete dezert poliať cukrovou polevou a podávajte.
Zdroj: souspark.ru