Upečte si pomarančový dezert, po ktorom sa len tak zapráši! Ide doňho len pár plátkov

Lahodná a svieža pomarančová aróma z dezertu, ktorý sa vám bude rozplývať na jazyku, zaplní celý váš príbytok. Výhodou koláča je, že potrebujete len minimum ingrediencií a krátky čas na prípravu.

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • cukor, 150 g + 1 polievková lyžica
  • štipka soli
  • 60 ml rastlinného oleja
  • šťava z polovice pomaranča
  • 200 g múky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 10 g masla
  • Polovica pomaranča narezaná na krúžky

Postup

Pomaranč umyte, utrite a rozrežte na dve polovice.

Z jednej polovici vytlačte šťavu, nastrúhajte kôru a druhú nakrájajte na tenké kolieska.

Zapekaciu misu pokryte papierom na pečenie alebo ju vymastite kúskom masla. Posypte ju cukrom.

Vajcia vymiešajte metličkou so štipkou soli, pridajte cukor a ďalej miešame metličkou, kým sa cukor nerozpustí.

Pridajte pomarančovú kôru, rastlinný olej, premiešajte a zalejte šťavou z polovice pomaranča.

Nasypte múku preosiatu s práškom do pečiva a vypracujte si husté cesto.

Na dno formy naukladajte pomarančové kolieska.

Pridajte cesto, rúru predhrejte na 180 stupňov a koláč pečte 40 minút. Pripravenosť skontrolujte špáradlom.

Koláč vyklopte z formy na mriežku a nechajte vychladnúť.

Podľa chuti môžete dezert poliať cukrovou polevou a podávajte.

Zdroj: souspark.ru

Back To Top