Čistá žehlička bez usadenín v priebehu niekoľkých sekúnd – tento trik je úžasný

Ak sa na žehliacej ploche žehličky objavia usadeniny uhlíka, môže sa ľahko pokaziť už len tým, že to tam je. Najmä ak máte doma bielu žehličku, na ktorej to nie je vôbec vidieť a ste nútení ju skôr či neskôr vyhodiť. A aby ste nezničili svoju obľúbenú bielu košeľu, musíte sa tejto sadze urgentne zbaviť!

Čo však v prípade, že nemáte po ruke žiadny špeciálny prostriedok? Žiadne obavy! Žehliacu plochu môžete vyčistiť týmto jednoduchým trikom.

Budete potrebovať:

  • aspirín alebo paracetamol
  • handru
  • pinzetu

 

Najskôr musíte zohriať žehliacu plochu žehličky. Zapnite žehličku na maximálnu teplotu a počkajte, kým sa zahreje. Ak máte povolenú automatickú paru, musíte ju deaktivovať! Po prvé, para vás môže spáliť a po druhé, žehliaca plocha musí byť suchá.

Nakoľko tabletka je dosť malá a žehliaca plocha je horúca, je najlepšie použiť pinzetu. Pridržiavajte ňou tabletku a zároveň potierajte žehliacu plochu.

Aspirín alebo paracetamol sa rozpúšťa a spolú s tým sa zbavujete uhlíkových usadenín. Rozpustené uhlíkové usadeniny jednoducho odstráňte handričkou a stanete sa spokojnými majiteľmi čistej žehličky. V tomto spočíva celý trik!

Je lepšie, ak počas samotného čistenia máte otvorené okno a miestnosť necháte dôkladne vyvetrať.

 

 

Zdroj: youtube.com

Back To Top