Z jednej hlávky karfiolu máte zdravé chutné jedlo, ktoré nasýti celú rodinu

Príprava karfiolu týmto spôsobom je nielen veľmi jednoduchá, ale aj skutočne chutná. Zjedia ho aj tí ľudia, ktorí nie sú jeho veľkými fanúšikmi.

Na prípravu potrebujete

  • 1 hlávku karfiolu
  • 2 pl octu
  • Zväzok koriandru
  • ½ červenej a zelenej papriky
  • Soľ a korenie (čierne korenie, kmín, kurkuma, sušený cesnak)
  • 2 pl olivového oleja
  • 3 vajcia
  • 2 pl múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • Syr mozzarella (alebo akýkoľvek iný, napr. plátkový tavený)
  • Obľúbená omáčka alebo kečup – voliteľné

 

Postup

Karfiol rozdeľte na ružičky. Vložte ho do hlbokej misy s vodou, pridajte ocot a nechajte 10 minút odstáť.

Následne ho dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a nastrúhajte na strúhadle.

Pridajte nakrájanú papriku, koriander, olivový olej, korenie, soľ a premiešajte.

Pridajte múku a prášok do pečiva. Nalejte rozšľahané vajcia a opäť dôkladne premiešajte.

Zmes preložte do vymastenej formy a pečte pri teplote 250 stupňov 25 minút.

Vyberte plech z rúry, naukladajte syr a pridajte ďalšie čerstvé bylinky, ak je to žiaduce.

Môžete podávať s akoukoľvek pikantnou omáčkou. Dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark