Preto by sa mal tvaroh jesť s kyslou smotanou. Na raňajky, na obed s medom, a dokonca aj na noc!

Domáci tvaroh s kyslou smotanou je jedným z najuniverzálnejších raňajok pre ľudí, ktorí sa starajú o svoje zdravie.

Tvaroh sa dá konzumovať na sladko, dochutiť ho džemom alebo medom. Alebo doň môžete pridať zelenú cibuľu, cesnak, kôpor a dobre ho osoliť.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému biela, bylinka, časť                                                       Pexels

Ide o lahodné a sýte jedlo, ktoré vám umožní vychutnať si jemnú chuť bez toho, aby ste ohrozili postavu.

Výhody tvarohu s kyslou smotanou

  1. Obsahuje horčík, železo a vápnik, ktoré sú pre naše kosti také potrebné. Tvaroh je v tejto súvislosti obzvlášť užitočný pre starších ľudí, pretože s vekom ich tkanivá a kosti slabnú a chudnú. Tvaroh je okrem iného aj bielkovinová bomba! Je to ideálny produkt pre tých, ktorí chcú nielen schudnúť, ale aj nabrať svalovú hmotu. V tomto prípade je nutné konzumovať ho čo najskôr po cvičení.

 

  1. Čo sa týka témy postavy, je potrebné pripomenúť, že tvaroh má relatívne nízky obsah tuku, ale zároveň dobre zasýti telo. Po rannej konzumácii s kyslou smotanou sa budete celý deň cítiť nasýtení a nebudete zajedať hlad sušienkami alebo pečivom.
  2. Účinok tvarohu na ľudský endokrinný systém je už dlho dokázaný. Podporuje produkciu serotonínu alebo hormónu radosti, ktorý dokonale zmierňuje stres. Pripravte si na raňajky tvaroh s banánom, ktorý obsahuje aj tento hormón, a získate náboj dobrej nálady na celý deň.
  3. Tvaroh so smotanou pomáha odstraňovať toxické látky z tela. Bude to užitočné najmä na prevenciu aterosklerózy. Mali by ho jesť ľudia trpiaci žalúdočnými chorobami a tráviacimi ťažkosťami. Kyslá smotana sa vstrebáva oveľa lepšie ako mliečne výrobky, z ktorých je vyrobená, preto sa odporúča pre ľudí s citlivým žalúdkom.
  4. Imunita závisí od zdravia gastrointestinálneho traktu. Tvaroh, podobne ako kyslá smotana, vyrovnáva črevnú mikroflóru a podporuje výskyt prospešných baktérií, ktoré napomáhajú tráveniu.

 

Pri výbere tvarohu by ste mali byť veľmi opatrní. Ak kupujete tvaroh z farmy, je vhodné nakupovať iba od tých farmárov, s ktorými ste sa osobne zoznámili a videli, ako sa vyrába. Kvalita a bezpečnosť mliečnych výrobkov závisí od chovu zvierat a čistoty priestorov, kde sa nachádzajú.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému bylinka, časť, čerstvý                                                   Pexels

Koľko kalórií je v tvarohu? Kalorický obsah pokrmu vo veľkej miere závisí od obsahu tuku v tvarohu a smotane – môže sa kolísať od 70 do 150 kalórií na 100 gramov.

Pokiaľ ide o kontraindikácie, môžu sa prejaviť iba v dvoch aspektoch. Po prvé, prírodný tvaroh má veľmi krátku trvanlivosť. Pri výbere buďte opatrní, pretože, ak má tvaroh príliš dlhú trvanlivosť, znamená to, že je doplnený o konzervanty. To isté platí pre kyslú smotanu. Ak sa vám zdá, že sa  tvaroh začal trochu kaziť, môžete ho použiť do pokrmov, napríklad dezertov, v ktorých sa bude tepelne spracovávať.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému bylinka, čerstvý, chutnýPexels

Po druhé, nemali by ste prechádzať na „tvarohovú diétu“ a jesť ho častejšie ako 3 – 4x týždenne. Pre deti je norma konzumácie tvarohu 2-3 krát týždenne.

Doprajte si lahodný tvaroh a nebojte sa experimentovať s chuťami! Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: otozh.com.ua

Back To Top