(foto)
U nás je to už tradícia, môj syn si želá na každé narodeniny jahodovú tortu. Každý rok sa snažím vymyslieť niečo iné. Tento rok sa mi podarilo vytvoriť toto.
Prísady:
Piškótový korpus z o 6 vajec, 500 g krémového syra, rastlinná smotana na šľahanie (Hulala), 300-350 g práškového cukru, 1 kg sladkých jahôd, 100 g pražených mandľových lupienok, čokoládové srdiečka.
Cesto si pripravíme klasickým spôsobom, po vychladnutí rozrežeme na tri pláty.
Smotanu vyšľaháme, jahody umyjeme a nakrájame. Krémová syr vymiešame s práškovým cukrom a pridáme pevnú šľahačku. Krém si rozdelíme na 3 časti. Do dvoch častí primiešame nakrájané jahody a naplníme ním tortu. Krémom bez jahôd potrieme vonkajšiu časť torty. Boky a vrch posypeme mandľami a tortu vyzdobíme. Všetko najlepšie synček môj!
Foto