Recept na mäso s paradajkovou omáčkou. Rýchle a chutné jedlo

Jednoduchý a chutný recept, ktorý si pripravíte v priebehu 30 minút.

Na prípravu budete potrebovať tieto prísady:

  • bravčové mäso
  • Cibuľa
  • paradajková pasta
  • múka
  • soľ, korenie, bobkový list

 

Mäso nakrájajte na kocky. Opečte ho na slnečnicovom oleji a pridajte na kocky nakrájanú cibuľu.

Keď sa cibuľa stane priehľadnou, pridajte múku – len 1 polievkovú lyžicu a premiešajte.

Teraz pridajte paradajkovú pastu. S touto ingredienciou buďte opatrní – ak pridáte príliš veľa, pokrm bude kyslý.

Tip: ak to preženiete s paradajkovou pastou, pridajte cukor.

Pokrm nechajte podusiť niekoľko minút, potom osoľte, okoreňte a podľa chuti pridajte bobkový list.

Prikryte a duste približne 40 minút na miernom plameni. Ak máte radi veľmi mäkké a jemné mäso, tak to poduste o niečo dlhšie.

Podľa chuti pridajte bylinky, cesnak ale aj trochu štipľavej papriky.

 

 

Zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua