Jesenné obdobie spočíva v užívaní si všetkých darov našej záhrady. Ponúkame vám veľmi chutný a výdatný šalát z kuracieho mäsa, šampiňónov a kukurice.
Ingrediencie
- 300 g kuracieho mäsa
- 200 g nakladaných húb, prípadne čerstvé
- 5 vajec
- 200 g syra
- 1 cibuľa
- 250 g kukurice z konzervy
- 50 g nakladaných uhoriek
- Majonéza – podľa chuti
- soľ, korenie, sladká paprika
Postup
Kuracie mäso umyte a osušte papierovými utierkami.
Osoľte ho a potrite koreninovou zmesou. Nechajte marinovať 1 hodinu.
Kúsky mäsa opečte na panvici s rastlinným olejom približne 20 – 25 minút.
Cibuľu nakrájajte nadrobno a osmažte na rastlinnom oleji do zlatista. Pridajte šampiňóny a pokračujte v smažení ešte 10 minút na miernom ohni.
Huby a cibuľu preložte na papierovú utierku spolu s mäsom.
Mäso nechajte vychladnúť a nakrájajte na menšie kúsky.
Nakrájajte si aj nakladané uhorky, syr a vajíčka.
Všetky ingrediencie zmiešajte, pridajte kukuricu, dochuťte majonézou, premiešajte a ak je to nutné, dosoľte.
Šalát nemusíte dávať do chladničky, môžete ho okamžite podávať na stôl.
Ak nemáte radi konzervovanú kukuricu, môžete ju nahradiť hráškom.
Zdroj: souspark.ru