Dnes pečená kačica, dusená kapusta na karameli a knedľa. SKvelý recept od pani Márie nemá konkurenciu.
Kačicu som včera večer umyla a dobre zasolila, uložila na pekáč a dala do chladničky. Ráno som zliala tekutinu, ktorá bola pod kačicou, podliala som ju so 100 ml vody, prikryla druhým pekáčom, piekla som ju pomaly 3 hod. na 180 st., potom som ju odkryla , zliala vytopený tuk a nechala dopekať do chrumkava.
V našej rodine sa pečená kačica vždy dochucovala len soľou, žiadne iné koreniny, robila to tak, moja starká, aj maminka … s vlastnými dochovanými kačicami, robím to tak aj ja s kupovanou kačkou. 🙂
Dusená kapusta na karameli: do hrnca som dala 2 PL kr. cukru, na miernom ohni som ho nechala skaramelizovať, pridala som 1 PL oliv.olej a cibuľu, trochu restovala, pridala som čerstvú kapustu, ktorú som osolila, okorenila čiernym korením a mletou rascou, nechala som kapustu dusiť , len vo vlastnej šťave, na koniec som ju dochutila citrónovou šťavou.