Mlieko s cesnakom je nečakane dobrým liekom na bolesti krížov a chrbta

Každý, to sa už musel vyrovnávať s bolesťou chrbta, už určite vyskúšal mnoho spôsobov, ako sa jej zbaviť.

Je dôležité poznamenať, že bolesť chrbta sa môže líšiť od akútnej po chronickú, od miernej až po silnú a prejavovať sa vo forme bodavej alebo tupej bolesti.

Počuli ste už o mlieku s cesnakom na liečbu bolesti chrbta?

Mnoho liekov a liečebných postupov sľubuje len zmiernenie, ale nie odstránenie bolesti chrbta. Bohužiaľ, štandardná liečba zmierni bolesť len minimálne a problémy tak stále pretrvávajú.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému anonymný, bolenie, bolesť                                                             Pexels

A pre niektorých môže liečba dokonca spôsobiť viac škody ako úžitku.

Liečba ako ultrazvuk, spondylodéza, prístroje TENS, injekcie a akupunktúra majú v skutočnosti toľko nevýhod, že už boli odstránené zo zoznamu odporúčaní Národného inštitútu pre zdravie a starostlivosti o zdravie (NICE).

Nechirurgické riešenie ponúkané ortopédmi, chiropraktikmi a inými lekárskymi odborníkmi často zahŕňa cvičenie a masáže na upokojenie bolesti, no nie na odstránenie príčiny bolesti.

Dr. Stuart McGill, profesor biomechaniky chrbtice na University of Waterloo, tvrdí, že mnoho profesionálnych spôsobov liečby bolesti chrbta sa zameriava na tento jednostranný prístup, ktorý neberie do úvahy osobnosť pacienta a v skutočnosti nerieši hlavnú príčinu problému.

 

Ischias je druh bolesti, ktorý sa začína v dolnej časti chrbta a vedie dole nohou až k lýtku.

Najčastejšie je to dôsledok osteofytov, intervertebrálnej hernie alebo stenózy miechového kanála. Všetky tieto problémy môžu stlačiť sedací nerv a spôsobiť vážne až vyčerpávajúce bolesti, zápaly a necitlivosť postihnutej končatiny.

Lekári niekoľko rokov hľadali úspešnú liečbu, ale výsledky sú stále nepresvedčivé. V miernych prípadoch bolesť zvyčajne ustúpi po niekoľkých dňoch alebo týždňoch užívania protizápalových liekov a liekov proti bolesti.

Zvyčajne to končí na stole chirurga.

Ak nie ste pripravení na operáciu a nechcete užívať lieky proti bolesti, antidepresíva a ďalšie lieky bežne predpisované na túto liečbu, existuje alternatívne riešenie.

Cesnakové mlieko

Cesnak zlepšuje krvný obeh a prácu kardiovaskulárneho systému. Posilňuje imunitný systém a zmierňuje zápalové reakcie.

Používa sa všade: od prevencie rakoviny po liečbu infekcií. Tieto vlastnosti kombinuje s vápnikom, bielkovinami a vitamínom B12 z mlieka. Získate tak rýchly a jednoduchý liek, ktorý nemá žiadne vedľajšie účinky.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému biela, čerstvý, cesnakPexels

Cesnakové mlieko je potrebné piť raz denne. Pamätajte, že cesnak je prírodné riedidlo krvi, takže ak máte problémy v tejto oblasti – určite sa poraďte s lekárom.

 

Recept na cesnakové mlieko sa skladá iba z troch ingrediencií a troch krokov:

  • 230 ml mlieka
  • 3-4 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 1/2 lyžičky medu

Prvý krok: v malom hrnci priveďte mlieko k varu, vložte do neho pretlačený cesnak a nechajte ho na miernom ohni prevrieť. Neustále ho miešajte.

Krok dva: Pridajte med

Krok tri: odstavte z ohňa, nechajte mierne vychladnúť a môžete piť.

 

Zdroj: otozh.com.ua

Back To Top