Tento zemiakový pokrm si okamžite obľúbite nielen kvôli jeho jednoduchosti, ale aj neuveriteľnej chuti – ak zmeníte plnku, zakaždým získate úplne inú chuť.
Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 3 zemiaky
- 2 vajcia
- 100 g salámy
- 100 g syra
- soľ, korenie
Postup
V princípe, množstvo produktov je v zásade ľubovoľný, čím viac, o to chutnejší pokrm získate.
Tri zemiaky nastrúhajte na strúhadle, osoľte a nechajte 5 minút pôsobiť, aby pustili šťavu.
Šťavu preceďte a trochu povytláčajte.
Zemiaky zmiešajte s vajcami, osoľte a okoreňte podľa chuti.
Tip: K zemiakom môžete pridať nasekané bylinky a aromatické bylinky, prípadne korenie na prípravu zemiakov.
Zohrejte si na panvici malé množstvo rastlinného oleja a začnite s prípravou zemiakových placiek.
Pečte ich na miernom ohni, pretočte na druhú stranu a to isté zopakujte pod pokrievkou po dobu 2 – 3 minút.
Vezmite si akúkoľvek salámu, nakrájate ju na prúžky, a nastrúhajte si syr na strúhadle.
Položte salámu z jednej strany, posypte syrom a zakryte druhou časťou placky.
Smažte, kým sa syr nerozpustí.
Podávajte s rôznymi omáčkami.
Ak nemáte salámu, môžete použiť tvaroh s bylinkami a korením, pridať krémový syr, osmažené huby a cibuľu a posypať syrom. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru