Ak máte 2 vajcia a 3 zemiaky, pripravte si toto vynikajúce jedlo: náplň vymeňte, varte minimálne každý deň

Tento zemiakový pokrm si okamžite obľúbite nielen kvôli jeho jednoduchosti, ale aj neuveriteľnej chuti – ak zmeníte plnku, zakaždým získate úplne inú chuť.

Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 3 zemiaky
  • 2 vajcia
  • 100 g salámy
  • 100 g syra
  • soľ, korenie

Postup

V princípe, množstvo produktov je v zásade ľubovoľný, čím viac, o to chutnejší pokrm získate.

Tri zemiaky nastrúhajte na strúhadle, osoľte a nechajte 5 minút pôsobiť, aby pustili šťavu.

Šťavu preceďte a trochu povytláčajte.

Zemiaky zmiešajte s vajcami, osoľte a okoreňte podľa chuti.

Tip: K zemiakom môžete pridať nasekané bylinky a aromatické bylinky, prípadne korenie na prípravu zemiakov.

Zohrejte si na panvici malé množstvo rastlinného oleja a začnite s prípravou zemiakových placiek.

Pečte ich na miernom ohni, pretočte na druhú stranu a to isté zopakujte pod pokrievkou po dobu 2 – 3 minút.

Vezmite si akúkoľvek salámu, nakrájate ju na prúžky, a nastrúhajte si syr na strúhadle.

Položte salámu z jednej strany, posypte syrom a zakryte druhou časťou placky.

Smažte, kým sa syr nerozpustí.

Podávajte s rôznymi omáčkami.

Ak nemáte salámu, môžete použiť tvaroh s bylinkami a korením, pridať krémový syr, osmažené huby a cibuľu a posypať syrom. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru