Úžasný nápad na kôš na bielizeň. Stačí vám len kartón, špagát a taviacu pištol

Originálny, priestranný kôš na bielizeň sa môže stať nielen praktickým organizérom, ale aj predmetom dekorácie. Veľkosť, výška, šírka a dokonca aj tvar koša sa môžu líšiť, no výrobná technika pripraveného koša bude nemenná. Tento nápad sme našli na pintereste.

Na realizáciu tohto nápadu budete potrebovať:

  • kartón
  • jutový špagát
  • podšívková tkanina
  • 4 kolieska na nábytok
  • lepiaca pištoľ

Po určení výšky budúceho koša si vystrihnite potrebný kartón. Jeho dĺžka bude zodpovedať obvodu. Na dno a veko budú potrebné ďalšie 2 kartóny v tvare kruhu. Dĺžka kruhu bude zodpovedať šírke základni. Po vystrihnutí si kartón zrolujte, aby sa vám lepšie lepil.

Spojením oboch koncov zlepte kartón dokopy, mierne ho zatlačte rukami a nechajte zaschnúť.

Následne si lepidlo naneste na dno budúceho koša a pritlačte k nemu pripravený okrúhly kus kartónu. Potom, čo dno koša zaschne, zbavte sa prebytočného kartónu – odrežte ho bežným papierovým nožom.

Vezmite špagát, položte ho na kraj, kartón olepte lepidlom pomocou tavnej pištole a pokračujte v lepení špagátu, až kým neprídete ku koncu. Nie je nutné, aby ste lepidlo aplikovali neustále, stačí, ako ho budete nanášať len občas.

Jediné, čo budete musieť prišiť, sú rukoväte. Môžu mať rôznu veľkosť. Pre spoľahlivé upevnenie je potrebné ich prišiť pomocou veľkej ihly a silnej nite. Z vonkajšej strany stehy ľahko splynú a vo vnútri ich nebude vôbec vidieť vďaka látke, ktorou sa kôš vystelie.

Na dno koša nainštalujte kolieska, aby ste zabezpečili jeho pohyblivosť.

Prejdite na veko koša – je dôležité, aby nevyčnievalo cez okraje.

Z vhodnej látky alebo samolepky vystrihnite kruh, ktorí môže prečnievať aj za okraj. Tento okraj následne nastrihajte a prilepte ich na opačnú stranu uzáveru. Z malého kúska jutovej priadze alebo špagátu vytvarujte rukoväť a zalepte ju priamo do stredu.

Prejdite na lepenie špagátu – začnite od stredu v smere hodinových ručičiek.

Ak poznáte rozmery košíka, bude ľahké vyrobiť poťah. Okrúhly kus látky priložte k jednému koncu obdĺžnikovej látky. Potom už stačí iba prilepiť kruh a bočnú stranu obdĺžnika po celej dĺžke. Ak je to potrebné, môžete látky spojiť pomocou šijacieho stroja.

Látku následne prilepte do koša a okraje mierne zahnite smerom von.

Kôš je pripravený na použitie. Môže byť použitý na uskladnenie uterákov, posteľnej bielizne alebo bielizne čakajúcej na vyžehlenie.

A vám je niečo nejasné, pozrite si nasledujúce video s podrobným návodom: