1 kg bravčového karé, 2 cibule, 3 papriky a omáčky. Pár minút v rúre a zalizovala sa celá rodina

Suroviny:

1 kg bravčové karé
soľ, mleté čierne korenie
1 PL horčica
1 PL worchesterská omáčka
1 kl tekuté polievkové korenie
3 PL kečup
3 strúčiky cesnaku
bazalka
oregano
tymian
petržlenová vňať
2 ks cibuľa
3 ks paprika
pór, paradajky

POSTUP

Mäso umyjeme, osušíme, nasekáme na plátky, osolíme,okoreníme a mierne vyklepeme.
Do misky dáme 1 lyžicu oleja, horčicu, worčestrovú omáčku, polievkové korenie, kečup, pretlačený cesnak, posekané bylinky , môžu byť aj sušené a dobre premiešame.

 

Pripravenou marinádou potrieme mäso, poukladáme na misu, prikryjeme a na niekoľko hodín dáme na chladné miesto.

Cibuľu očistíme, nakrájame na kolieska, papriku umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na rezance. Ja som pridala ešte ešte pór a paradajky, lebo deti veľmi papriku nechcú.

Marinované mäso vyberieme, dáme na vymastený pekáč, kde sme pridali pokrájanú cibuľu na mesiačiky.

Do zvyšnej marinády dáme pokrájaný pór, paradajky , papriku a premiešame. Zeleninu môžeme piecť spolu s mäsom Ja ju osmáhnem osobtne, aby nebola veľmi spečená.

 

 

Mäso prikryjeme a dusíme 50 minút pri 200°C, potom mäso odkryjeme a necháme ho trochu pripiecť asi 15 minút.
Prajem dobrú chuť,