Tvarohová nátierka je pripravená veľmi jednoducho, dostatočne rýchlo a nikdy nezostane dlho v chladničke. Mimochodom, môžete ju jesť na obed aj na večeru.
Ingrediencie:
- 500 g tvarohu
- 2 vajcia
- 100 g masla
- 250 g čerstvých húb
- 1 lyžička sódy
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soli
- 4-5 vetvičiek petržlenovej vňate
Postup:
- Najskôr si zmiešajte dokopy tvaroh, vajcia, zmäknuté maslo, soľ a sódu bikarbónu – vyšľahajte to dohladka pomocou ponorného mixéra. Huby nakrájajte na malé kocky a osmažte ich na panvici dozlatista.
- Nádobu tvarohovou zmesou vložte do hrnca s vriacou vodou a postupne miešajte 15 minút. Ak už tam nezostanú žiadne hrudky, pridajte huby, vňať a znova dobre premiešajte.
- Stačí už len rozliať nátierku do uzatvárateľných misiek. Nechajte vychladnúť a potom ich premiestnite do chladničky, kým zmes úplne nestuhne.
Namiesto masla môžete použiť 2-3 lyžice kyslej smotany. Nebráňte sa experimentovaniu, či už ide o obľúbené korenie, kúsky mäsa alebo dokonca údená slanina. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: otozh.com.ua