Po tomto recepte som si v obchode nikdy nekúpil tavený syr. Pomazánka na chlebíky a rohlík nemá konkurenciu

Tvarohová nátierka je pripravená veľmi jednoducho, dostatočne rýchlo a nikdy nezostane dlho v chladničke. Mimochodom, môžete ju jesť na obed aj na večeru.

Ingrediencie:

  • 500 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 100 g masla
  • 250 g čerstvých húb
  • 1 lyžička sódy
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • 4-5 vetvičiek petržlenovej vňate

 

Postup:

  1. Najskôr si zmiešajte dokopy tvaroh, vajcia, zmäknuté maslo, soľ a sódu bikarbónu – vyšľahajte to dohladka pomocou ponorného mixéra. Huby nakrájajte na malé kocky a osmažte ich na panvici dozlatista.

  1. Nádobu tvarohovou zmesou vložte do hrnca s vriacou vodou a postupne miešajte 15 minút. Ak už tam nezostanú žiadne hrudky, pridajte huby, vňať a znova dobre premiešajte.

  1. Stačí už len rozliať nátierku do uzatvárateľných misiek. Nechajte vychladnúť a potom ich premiestnite do chladničky, kým zmes úplne nestuhne.

Namiesto masla môžete použiť 2-3 lyžice kyslej smotany. Nebráňte sa experimentovaniu, či už ide o obľúbené korenie, kúsky mäsa alebo dokonca údená slanina. Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: otozh.com.ua

Back To Top