Pripravte si jednoduchú tortu s lahodným smotanovým krémom. U nás doma má obrovský úspech

Tento recept je vďaka chuti smotany neuveriteľne lahodný. Dôležité je, aby kyslá smotana mala minimálne 25% tuku.

Recept

Vezmite si 250 gramov kyslej smotany, 250 g cukru, 5 gramov sódy bikarbóny a dobre premiešajte. Potom pridajte 480 gramov múky a začnite miesiť cesto. Nepreháňajte to, aby cesto nebolo príliš tvrdé.

Cesto rozdeľte na 5-6 rovnakých častí.

Každá časť musí byť vyvaľkaná a pomocou odnímateľnej formy, alebo pokrievky z hrnca a vyrežte si rovnako veľké kruhy. Každú časť cesta si opečte na panvici na miernom ohni.

Pripravte si krém na potretie. Nalejte 600 gramov kyslej smotany do vhodnej nádoby, pridajte 300 gramov cukru a podľa chuti aj balíček vanilkového cukru. Všetko vyšľahajte tak, aby vám vznikla homogénna zmes. Do krému následne pridajte vlašské orechy (množstvo závisí od vašich preferencií).

Teraz nastal čas na vytvorenie torty. Každý korpus by mal byť natretý krémom. Vrch torty môžete posypať nasekanými orechmi. Aby torta prešla všetkými chuťami, nechajte ju v chladničke minimálne 5-6 hodín. Ak máte čas, je lepšie nechať ju tam celú noc.

 

Zdroj: mandarynka.com.ua

Back To Top