Tento recept som si doniesla z Turecka. Rýchle občerstvenie v pita chlebe

Pripravte si skvelý pokrm z lavašu a mletého mäsa, ktorý sa vám bude roztápať na jazyku.

Ingrediencie

  • 400 g mletého mäsa
  • 1 lavaš
  • 2-3 vajcia
  • 1 cibuľa
  • Syr
  • Soľ a korenie

Postup

1. Mleté mäso musí byť čerstvé. Ak ho máte zmrazené, musí sa pred varením rozmraziť. Do mletého mäsa rozšľaháme vajcia, pridáme korenie, osolíme a dobre premiešame. Cibuľu nakrájajte na kocky a pridajte do plnky!

2. Vezmite pitu, rozložte ju na pracovnú plochu, rovnomerne rozložte náplň na celú plochu pity a omotajte ju rolkou.

3. Ďalej rolku preložíme na plech a pošleme do rúry, predhrejeme ju na 40 stupňov na 40 minút.

4. V samostatnej miske rozšľahajte vajíčko a namažte našu rolku každých 10 minút až do konca varenia.

5. Rolku posypte strúhaným syrom päť minút pred dovarením.

6. Ďalej treba misku vybrať z rúry, nechať ju mierne vychladnúť a potom ju môžete nakrájať a podávať. Dobrú chuť!

 

Zdroj: miformat.info