Pripravte si skvelý pokrm z lavašu a mletého mäsa, ktorý sa vám bude roztápať na jazyku.
Ingrediencie
- 400 g mletého mäsa
- 1 lavaš
- 2-3 vajcia
- 1 cibuľa
- Syr
- Soľ a korenie
Postup
1. Mleté mäso musí byť čerstvé. Ak ho máte zmrazené, musí sa pred varením rozmraziť. Do mletého mäsa rozšľaháme vajcia, pridáme korenie, osolíme a dobre premiešame. Cibuľu nakrájajte na kocky a pridajte do plnky!
2. Vezmite pitu, rozložte ju na pracovnú plochu, rovnomerne rozložte náplň na celú plochu pity a omotajte ju rolkou.
3. Ďalej rolku preložíme na plech a pošleme do rúry, predhrejeme ju na 40 stupňov na 40 minút.
4. V samostatnej miske rozšľahajte vajíčko a namažte našu rolku každých 10 minút až do konca varenia.
5. Rolku posypte strúhaným syrom päť minút pred dovarením.
6. Ďalej treba misku vybrať z rúry, nechať ju mierne vychladnúť a potom ju môžete nakrájať a podávať. Dobrú chuť!
Zdroj: miformat.info