Upečte si najlepšie škoricové slimáky, aké ste kedy jedli. Peter nám ukázal jeden trik, vďaka ktorému sú lepšie

Ingrediencie

  • 250 ml mlieka
  • 2 vajíčka
  • 220 g masla
  • 520-600 g hladkej múky
  • 100 g cukru
  • 7 g droždia
  • 200 g hnedého cukru
  • 3 pl škorice
  • 110 g tvarohu
  • 180 g práškového cukru
  • ½ čl vanilkového extraktu
  • ½ čl soli

 

Príprava:

  1. Droždie nasypte do mierne zohriateho mlieka, no nemiešajte ho. Zmiešajte si 75 g mäkkého masla, cukor, vajcia, soľ a mlieko.

  1. Pridajte preosiatu múku a začnite s miesením cesta – približne 10 minút. Pokropte ho slnečnicovým olejom, zakryte potravinovou fóliou a nechajte 30 minút v teple.

  1. Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi 45 x 55 cm. Natrite naň 75 g masla. Zmiešajte si hnedý cukor so škoricou a touto zmesou rovnomerne posypte cesto.

  1. Zrolujte si cesto do rolky a nakrájajte ho ostrým nožom na 12 kusov. Formu na pečenie vymastite olejom alebo maslom, rozložte naň zatočené slimáky a zakryte ich fóliou. Nechajte odstáť 45 minút.

  1. Predhrejte si rúru na 200 stupňov a pečte ich po dobu 15 minút. Medzitým si vymiešajte tvaroh, práškový cukor, vanilkový extrakt, štipku soli a 55 g masla. Tortu vyberte z rúry a po 15 minútach ju polejte touto glazúrou.

Dobrú chuť!

Zdroj: gastronomia.ge