Ingrediencie
- 250 ml mlieka
- 2 vajíčka
- 220 g masla
- 520-600 g hladkej múky
- 100 g cukru
- 7 g droždia
- 200 g hnedého cukru
- 3 pl škorice
- 110 g tvarohu
- 180 g práškového cukru
- ½ čl vanilkového extraktu
- ½ čl soli
Príprava:
- Droždie nasypte do mierne zohriateho mlieka, no nemiešajte ho. Zmiešajte si 75 g mäkkého masla, cukor, vajcia, soľ a mlieko.
- Pridajte preosiatu múku a začnite s miesením cesta – približne 10 minút. Pokropte ho slnečnicovým olejom, zakryte potravinovou fóliou a nechajte 30 minút v teple.
- Cesto rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi 45 x 55 cm. Natrite naň 75 g masla. Zmiešajte si hnedý cukor so škoricou a touto zmesou rovnomerne posypte cesto.
- Zrolujte si cesto do rolky a nakrájajte ho ostrým nožom na 12 kusov. Formu na pečenie vymastite olejom alebo maslom, rozložte naň zatočené slimáky a zakryte ich fóliou. Nechajte odstáť 45 minút.
- Predhrejte si rúru na 200 stupňov a pečte ich po dobu 15 minút. Medzitým si vymiešajte tvaroh, práškový cukor, vanilkový extrakt, štipku soli a 55 g masla. Tortu vyberte z rúry a po 15 minútach ju polejte touto glazúrou.
Dobrú chuť!
Zdroj: gastronomia.ge