Mlieko, kakao, múka a trochu vanilky a máte najchutnejší čokoládový koláč

Tento dezert sa pripravuje ľahko a výsledok je vždy stopercentný!

Na piškót potrebujete

  • 5 pl kakaa
  • 350 g múky
  • ½ čl sódy
  • 2 vajcia
  • 10 g prášku do pečiva
  • 200 g cukru
  • 200 ml mlieka
  • 1 čl jablčného octu
  • 200 ml vriacej vody
  • 100 ml slnečnicového oleja

 

Ingrediencie na krém

  • 230 ml kondenzovaného mlieka
  • 150 g masla

 

Ingrediencie na polevu

  • 30-50 ml mlieka
  • 100 g čokolády

 

Postup

Začnite s piškótovým cestom. Najskôr skombinujte všetky suché výrobky: múku, kakao, prášok do pečiva. To všetko najskôr preosejte do misky. Potom pridajte cukor, štipku soli a premiešajte.

V inej miske si rozšľahajte vajcia, pridajte olej, mlieko a vymiešajte metličkou alebo mixérom. Potom to zalejte vriacou vodou.

Do tejto zmesi presypte suché suroviny a dôkladne premiešajte.

Potom pridajte sódu bikarbónu, jablčný ocot, ktorý môžete nahradiť citrónovou šťavou. Opäť premiešajte.

Plech vysteľte papierom na pečenie a vylejte naň cesto a rovnomerne ho rozotrite.

Ak chcete upiecť piškótu v okrúhlom tvare, potom by jej priemer mal byť 28 centimetrov – cesto sa bude musieť rozdeliť na polovicu , tým pádom si upečiete dva okrúhle korpusy.

Cesto vložte do rúry na 15-20 minút a pečte ho na 180 °C. Keď ste pripravení, piškótu skontrolujte pomocou špáradla.

Hotový piškót nechajte najskôr vychladnúť a potom ho nakrájajte na dve časti. Orežte okraje tak, aby boli korpusy rovnako veľké.

Krém – Kondenzované mlieko a maslo by mali mať rovnakú teplotu, preto ich najskôr vyberte z chladničky a nechajte zohriať na izbovú teplotu.

Mäkké maslo šľahajte do nadýchanej konzistencie niekoľko minút.

Tenkým prúdom nalejte kondenzované mlieko do masla a pokračujte v šľahaní ešte niekoľko minút. Krém perfektne drží tvar a výborne chutí.

Korpus nakoniec polejte krémom, dajte naň druhý korpus a zatrite boky. Posypte posýpkou zo zvyškov upečeného cesta.

Na polevu si v hrnci zmiešajte čokoládu a mlieko a rozpustite ich vo vodnom kúpeli. Polejte ju na vrch torty.

Tortu môžete podávať okamžite alebo ju ešte predtým vložiť do chladničky, aby krém stuhol.

Zdroj: retete-usoare.info