Bravčové závitky na smotane sa po vyskúšaní tohto receptu stanú obľúbeným pokrmom celej vašej rodiny.
Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 700 g bravčového mäsa
- 2 vajcia
- 500 g húb
- 2 ks cibule
- 150 g syra
- 250 ml smotany
- Soľ a korenie
Postup
Cibuľu a šampiňóny nakrájajte nadrobno. Cibuľu najskôr zľahka osmažte na panvici, potom k nej pridajte huby a restujte, kým sa z nich neodparí tekutina. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
Vajcia uvarte, nechajte vychladnúť, nakrájajte na malé kocky a zmiešajte s cibuľovo-hubovou zmesou. Pridajte nastrúhaný syr, soľ, korenie, podľa chuti korenie a bylinky.
Bravčové mäso nakrájajte na dlhé kúsky a dobre naklepte.
Na jeden koniec naneste pripravenú plnku, rolku zrolujte a pripevnite špáradlom.
Závitky opečte na rastlinnom oleji zo všetkých strán do zlatista.
Následne ich preložte do pekáča, ochuťte soľou, korením, zalejte smotanou a nechajte priecť pri teplote 180 stupňov 20 – 30 minút.
Tip: Plnku si môžete vyrobiť podľa svojich predstáv. Pridať môžete napríklad pár nastrúhaných nakladaných uhoriek.
Zdroj: sovkusom