Domáca nakladaná slanina. Pripravujem si ju na zimu a bude chutiť na jednotku

Výhodou tohto receptu je, že jeho príprava netrvá dlho a má príjemnú aromatickú chuť. Pripravte si skvelý recept na slaninu v slanom náleve.

Na prípravu potrebujete

  • čerstvá bravčová slanina asi 1 kg
  • 1 l vody
  • 5 polievkových lyžičiek soli
  • 5 ks bobkový listov
  • 5 ks celého čierneho korenia
  • štipka nového korenia
  • 4 strúčiky cesnaku

 

Postup

Najskôr si pripravte nálev. Všetky koreniny pridajte do vriaceho litra vody a nechajte povariť 2 minúty. Odstráňte ho z plameňa a dajte vychladnúť. Na urýchlenie procesu si môžete nálev pripraviť vopred.

Slaninu si  nakrájajte na plátky dlhé 7 cm .Vložte ich do čistej sklenenej nádoby.

Zalejte ich vychladeným nálevom.

Bez toho, aby ste sklo zatvárali, nechajte ho odstáť 24 hodín v miestnosti, potom ho dám vložte do chladu. Po 3 dňoch bude slanina v náleve pripravená na konzumáciu. Na ďalšie uskladnenie je potrebné slaninu vybrať z nálevu a vložiť do mrazničky. Potom ju používajte podľa potreby.

Mierne zamrznutá slanina sa veľmi ľahko krája. Podávajte ju napríklad s horčicou, chlebom a uhorkami. Výber príloh je samozrejme na vás. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: suseky.com

Back To Top