Lahodné dvojfarebné rezy s najlepšou chuťou a ľahkou prípravou!

Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá.

CESTO

  • 4 bielky
  • 6 lyžíc cukru
  • 4 lyžice studenej vody
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 3 lyžice kakaa

ŽLTÝ KRÉM

  • 1 vanilkový pudingový vrecúško
  • 250 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 150 g cukru
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 250 g masla

BIELY KRÉM

  • 4 bielky
  • 12 lyžíc cukru (6 lyžíc cukru múčka a 6 lyžíc cukru kryštál
  • šťava z 1/2 citróna
  • roztopení tabuľka čokolády na polevu

POSTUP

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny ak nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej na 180 stupňov po dobu 15 minút. Až korpus vychladne, pozdĺžne ho prekrojíme na dve časti. Jedna z nich zostáva na plechu.
  2. Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou.
  3. Až krém vychladne, primiešajte do neho maslo izbovej teploty. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, najskôr našľaháme a postupne po troškách pridávame cukor múčku.
  4. Citrónovú šťavu s cukrom kryštál prevaríme. Do našľahaných bielkov s cukrom zašľaháme horúci cukrový sirup a prešľeháme.
  5. Teraz už stačí krém poskladať. Čiže na kakaové spodnú cesto príde časť bielkového krému. Pekne ho uhlaďte. Na bielkový krém príde Pudingová hrubá vrstva. Tiež sa snažte uhladiť a nechajte vychladnúť.
  6. Na pudingovú vrstvu dajte zvyšok bielkového krému. Krém teraz finálne priklopte druhou časťou upečeného a vychladnutého korpusu. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a teplú ju vylejte na dezert. 

Zdieľajte tento recept na farebné rezy is Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!