Nevyhadzujte šupky z orechov – vyrobte si štýlový kúsok do domácnosti

V čase urbanizácie sú veľmi dôležité interiérové ​​dekorácie vyrobené z prírodných materiálov.

Prírodné drevo, kameň, rastliny vytvárajú príjemnú atmosféru v každej miestnosti, nabijú nás zvláštnym pocitom jednoty s prírodou.

Veľmi často bez váhania vyhodíme to, čo by mohlo slúžiť ako vynikajúci materiál na vytvorenie vecí v „eko“ štýle, a samotný proces vám môže priniesť veľa potešenia! Ak sa teda najbližšie rozhodnete jesť vlašské orechy, nevyhadzujte zvyšné škrupiny – vytvorte si nádhernú originálnu vázu!

Na základ vázy budete potrebovať balón, zvyšky novín a PVA lepidlo, ktoré sa musí zriediť s vodou v pomere 1: 1. Kúsky papiera potrite týmto roztokom a prilepte ich na nafúkaný balón.

Vo výsledku by ste mali použiť asi 3-4 vrstvy novín, ktoré balón úplne zakryjú. Nechajte lepidlo zaschnúť. Vyznačte si hrdlo budúcej vázy (môžete na to použiť  okraj pohára) a opatrne odrežte nožom nepotrebné veko.

Pomocou prstov jemne vytvarujte dno vázy.

Povrch natrieme vrstvou bielej akrylovej farby. Po zaschnutí naneste základnú farbu, napríklad tmavohnedú.

Orechové škrupiny pobúchajte, aby vám vznikli menšie kúsky.

Pomocou ľubovoľného univerzálneho lepidla prilepte škrupinu na povrch budúcej vázy – vytvorte napríklad mozaiku. Povrch môžete dodatočne natrieť rýchloschnúcim akrylovým lakom bez zápachu. Váza môže slúžiť ako samostatný kus nábytku, alebo do nej môžete vložiť živé či umelé rastliny.

 

Zdroj: youtube.com