Ingrediencie
- 2 cukety
- 280 g mrkvy
- 350 g cibule
- 2 kg paradajok
- 200 g cukru
- 5 strúčikov cesnaku
- 600 g papriky
- 150 ml oleja
- 10-15 ks celého čierneho korenia
- 2 pl cukru
- 100 ml octu
Postup
Cukety umyte, zbavte ich koncov a nakrájajte na malé kocky. Papriku zbavenú od semienok vložte do mixéra a rozmixujte.
Očistite si mrkvy a nastrúhajte ich na strúhadle. Cibuľu a paradajky pretlačte cez mlynček na mäso alebo ich nasekajte v mixéri. Podľa potreby môžete pridať nasekaný kôpor a čili. Vďaka nim bude predjedlo aromatickejšie a chutnejšie.
Všetku pripravenú zeleninu okrem cukety preneste do hlbokého hrnca. Pridajte doň olej, cukor a soľ, korenie a nasekaný cesnak.
Zmes nechajte zohriať na miernom ohni. Potom do nej pridajte cuketu a za občasného miešania varte 40 – 50 minút. Dajte si pozor, aby sa vám nič nepripálilo.
Na konci varenia prilejte ocot a premiešajte. Zmes okamžite vložte do skiel, ktoré musia byť vopred sterilizované.
Zatvorte ich viečkami, prevráťte hore dnom a zabaľte do deky. Počkajte, kým nádoby celkom nevychladnú.
Pripravené sklá môžete skladovať v pivnici alebo v komore. Môžete to podávať k zemiakom, prípadne k ryži s mäsom alebo len tak s chlebom. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru