Pripravte si chutnú bábovku z ingrediencií, ktoré máte vždy doma. Je vláčna a nikdy sa netrhá

Túto bábovku môžete piecť s akoukoľvek náplňou

Na prípravu potrebujete:

  • 3 vajcia
  • 260 g polohrubej múky
  • 180 g cukru
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 15 g prášku do pečiva
  • Vanilkový cukor, orechy a hrozienka, sušené ovocie

Postup

Do koláča môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – umyte ho a osušte a pridajte k nemu 2 polievkové lyžice kakaa.

Rozdrvte na menšie kúsky alebo ich rozmixujte v mixéri.

Predhrejte si rúru na 180 stupňov.

Vajcia si zľahka vymiešajte s metličkou, pridajte cukor a vanilkový cukor, dôkladne premiešajte.

Prilejte rastlinný olej a mlieko izbovej teploty, pridajte múku, prášok do pečiva a premiešajte.

Formu na bábovku vymažte rastlinným olejom a naleje do nej pripravené cesto.

Pečte približne 40 minút to, či je hotová, môžete skontrolovať zapichnutím špáradla – ak je po vytiahnutí čisté, bábovka je pripravená na vybratie z rúry.

Môžete ju ozdobiť podľa svojich predstáv.

Tip: Ak si vychladenú bábovku zabalíte do utierky alebo sáčku, ostane čerstvá a mäkká aj niekoľko dní.

Zdroj: takprsoto