Túto bábovku môžete piecť s akoukoľvek náplňou
Na prípravu potrebujete:
- 3 vajcia
- 260 g polohrubej múky
- 180 g cukru
- 200 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 15 g prášku do pečiva
- Vanilkový cukor, orechy a hrozienka, sušené ovocie
Postup
Do koláča môžete pridať akékoľvek sušené ovocie – umyte ho a osušte a pridajte k nemu 2 polievkové lyžice kakaa.
Rozdrvte na menšie kúsky alebo ich rozmixujte v mixéri.
Predhrejte si rúru na 180 stupňov.
Vajcia si zľahka vymiešajte s metličkou, pridajte cukor a vanilkový cukor, dôkladne premiešajte.
Prilejte rastlinný olej a mlieko izbovej teploty, pridajte múku, prášok do pečiva a premiešajte.
Formu na bábovku vymažte rastlinným olejom a naleje do nej pripravené cesto.
Pečte približne 40 minút to, či je hotová, môžete skontrolovať zapichnutím špáradla – ak je po vytiahnutí čisté, bábovka je pripravená na vybratie z rúry.
Môžete ju ozdobiť podľa svojich predstáv.
Tip: Ak si vychladenú bábovku zabalíte do utierky alebo sáčku, ostane čerstvá a mäkká aj niekoľko dní.
Zdroj: takprsoto