Palacinková torta plnená lahodným smotanovým krémom. Stačí navrstviť palacinky a pridať krém

Pripravte si dezert z jemných palaciniek a tvarohovo-smotanového krému, poliaty čokoládou.

Na prípravu potrebujete:

  • 600 ml mlieka
  • 250 g hladkej múky
  • Cukor
  • 3 vajcia
  • Štipka soli
  • ½ čl sódy

Krém:

  • 300 ml smotany
  • 500 g tvarou
  • 6 pl cukru
  • Štipka soli

 

Postup

Zmiešajte si vajcia so soľou a cukrom následne vyšľahajte.

Pridajte sódu, mlieko a premiešajte.

Preosejte múku a nasypte do zmesi a vymiešajte homogénne palacinkové cesto. V prípade potreby pridajte múku.

Prilejte aj pár polievkových lyžíc rastlinného oleja, premiešajte a nechajte cesto odstáť 30 minút.

Panvicu  potrite rastlinným olejom a pripravte si palacinky.

Na prípravu krému si rozšľahaný tvaroh rozmixujte s cukrom a smotanou.

Krém následne natierajte na hotové palacinky a vytvorte si tortu.

Vložte ju do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov po dobu 30 minút.

Rozpustite si čokoládu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre a nalejte ju na koláč.

 

Tip: Sódu v ceste môžete nahradiť droždím – sušené alebo čerstvé, chuť koláča bude ešte jemnejšia. Vezmite si smotanu s vyšším obsahom tuku. Môžete ju nahradiť aj šľahačkou. Ako náplň do koláča je vhodná aj na slanú verziu, stačí ak do cesta nepridáte veľa cukru.

Zdroj: youtube.com

Back To Top