Pripravte si dezert z jemných palaciniek a tvarohovo-smotanového krému, poliaty čokoládou.
Na prípravu potrebujete:
- 600 ml mlieka
- 250 g hladkej múky
- Cukor
- 3 vajcia
- Štipka soli
- ½ čl sódy
Krém:
- 300 ml smotany
- 500 g tvarou
- 6 pl cukru
- Štipka soli
Postup
Zmiešajte si vajcia so soľou a cukrom následne vyšľahajte.
Pridajte sódu, mlieko a premiešajte.
Preosejte múku a nasypte do zmesi a vymiešajte homogénne palacinkové cesto. V prípade potreby pridajte múku.
Prilejte aj pár polievkových lyžíc rastlinného oleja, premiešajte a nechajte cesto odstáť 30 minút.
Panvicu potrite rastlinným olejom a pripravte si palacinky.
Na prípravu krému si rozšľahaný tvaroh rozmixujte s cukrom a smotanou.
Krém následne natierajte na hotové palacinky a vytvorte si tortu.
Vložte ju do rúry a pečte pri teplote 180 stupňov po dobu 30 minút.
Rozpustite si čokoládu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre a nalejte ju na koláč.
Tip: Sódu v ceste môžete nahradiť droždím – sušené alebo čerstvé, chuť koláča bude ešte jemnejšia. Vezmite si smotanu s vyšším obsahom tuku. Môžete ju nahradiť aj šľahačkou. Ako náplň do koláča je vhodná aj na slanú verziu, stačí ak do cesta nepridáte veľa cukru.
Zdroj: youtube.com