Pripravte si tvarohový syr so šunkou a olivami. Paradajky sušené na slnku dodajú tomuto pokrmu špeciálnu pikantnosť. Na prípravu používajte iba vysokokvalitný tvaroh bez prebytočných aróm. Ak máte mierne skysnuté mlieko a neviete, čo s ním, neváhajte ho pridať do tvarohu!
Ingrediencie
- 1 kg tvarohu
- 1 l mlieka
- 200 g šunky
- 100 g sušených paradajok
- 1 čl soli
- 100 g masla
- 150 g olív
- 0,5 čl kurkumy
- 0,5 čl sódy
- bylinky – podľa chuti
Postup
Zalejte tvaroh mliekom a povarte ich na vysokej teplote. Počas pravidelného miešania kontrolujte konzistenciu tvarohu. Ak sa začne topiť, odstráňte hrniec z plameňa.
Pripravte si náplň. Šunku nakrájajte na kocky, olivy rozdeľte na 4 časti a paradajky narežte na čo najmenšie kúsky.
Tvaroh premiestnite do cedníka, aby sa odstránila prebytočná tekutina. Dôkladne vytlačte srvátku. Pridajte maslo, soľ, jedlú sódu a kurkumu.
Vráťte tvaroh na sporák a varte ho na miernom ohni za stáleho miešania. Keď sa zmení na hladkú pastu, pridajte plnku (bez byliniek. Varte ďalšie 3 minúty za stáleho miešania.
Preneste tvaroh na potravinovú fóliu, vytvarujte ho do klobásy a okraje pevne zviažte. Môžete ho rozdeliť na 2 časti – jedna ostane „čistá“ a druhú posypte bylinkami, napríklad kôprom.
Obe rolky vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru