Coca-Cola: nápoj, ktorý môžete využiť aj vo vašej záhrade. DOKÁŽE hotové zázraky

Niekto je zvyknutý zapíjať Coca-Colou hamburger v McDonald’s, niekto ju využíva pri príprave krásnej glazúry na kuracie krídelka a iní ju považujú za skvelého pomocníka pri starostlivosti o záhradu.

Samotný nápoj ale aj fľaša sú skutočnými záchrancami, pokiaľ ide o stimulovanie rastu rastlín, ochranu pred škodcami a udržiavanie záhrady v dobrom stave.

 

Ochrana rastlín pred voškami

Keď vošky začnú systematicky napádať rastliny na záhrade, môžete utekať do obchodu s postrekmi proti škodcom alebo čarovať s rôznymi biologickými prípravkami.

green insectunsplash.com

Ak sa vám nechce ani jedno, ani druhé, v takom prípade siahnite na Coca Cole! Zatriaste ňou a uvoľnite všetok nahromadený plyn.

Pridajte do nej pár lyžičiek tekutého mydla a premiešajte. Nalejte ju do nádoby rozprašovača a výsledný roztok aplikujte každé 2 týždne. Hurá, škodcovia sú už minulosťou!

 

Uhryznutie hmyzom

Leto je skvelé obdobie, keď chcete na čerstvý vzduch, grilovať, rybárčiť … Ale komáre dokážu pokaziť celú túto idylku, ktorá sa v priebehu niekoľkých minút zmení na mučenie.

brown mosquitounsplash.com

V tejto situácii môže Coca Coly pomôcť niekoľkými spôsobmi. Po prvé, nápoj pomáha zmierniť svrbenie a bolesť, ktorá vzniká pri rôznych bodnutiach: včely, medúzy, komáre.

Po druhé, fľaše od Coca-Coly vytvárajú vynikajúcu pascu na komáre. Fľašu rozrežte tak, ako je to uvedené na obrázku, a naplňte ju teplou vodou s cukrom alebo colou.

Pridajte sušené droždie. Podobne ako ľudské telo, aj droždie uvoľňuje oxid uhličitý, ktorý priťahuje mušky, muchy a komáre. Cukor priťahuje ďalší hmyz, ktorý môže narúšať váš odpočinok, napríklad osu.

 

Urýchľovač kompostu

Organické hnojivo – kompost pomáha zlepšovať štruktúru pôdy. Mnoho majiteľov záhrad si vytvára samostatnú kompostovaciu jamu. Na urýchlenie procesu premeny rastlinného odpadu na hnojivo sa používa urýchľovač kompostu.

selective focus photography of gardening tool on brown soil              unsplash.com

Ale ak nemáte po ruke žiaden špeciálny prostriedok, nič sa nedeje. Sladká Coca-Cola je dobrým jedlom pre mikroorganizmy žijúce v komposte. Jedinou požiadavkou je, že nápoj nesmie obsahovať oxid uhličitý.

 

Čistenie záhradného nábytku

Ak máte posteľ od svojho starého otca s pancierovou sieťkou, nebude ťažké ju premeniť na kúsok záhradného nábytku, originálny kvetinový záhon alebo umelecký predmet.

A aby ste sa zbavili hrdze, ponorte handru do coly a utrite problémovú oblasť. Potom ju dôkladne osušte. Takto si môžete pomôcť aj pri starom náradí, plote či grile.

 

Mach na dlaždiciach

Cola robí vynikajúcu prácu pri odstraňovaní machu zo stien a dlažobných dosiek, pretože kyselina fosforečná, ktorú obsahuje, nielen že ničí existujúci mach, ale aj bráni tvorbe nového.

green and white brick wallunsplash.com

Usadzovaniu vodného kameňa

Ako sa zbaviť vodného kameňa zo záhradného náradia? Ak chcete obnoviť vzhľad vedier alebo zavlažovacej dýzy, budete potrebovať vedro teplej vody, fľašu coly a trochu octu.

Postihnuté náradie namočte na niekoľko hodín do vytvorenej zmesi. Vodný kameň potom môžete z kontaminovaného povrchu ľahko zotrieť.

 

Prostriedok na slimáky

Ak vašu úrodu napadli slimáky alebo mravce, môžete na zem položiť misku s colou. V tomto prípade to bude fungovať ako účinná pasca. Vôňa nápoja rýchlo priťahuje všetky slimáky a slizniaky a kyselina fosforečná, ktorá je súčasťou nápoja, ich ničí.

brown and black wormunsplash.com

Podeľte sa o užitočné nápady aj s vašimi priateľmi na facebooku!

Zdroj: takprosto.cc

Back To Top