Veľmi jednoduché! Ako pripraviť lístkové cesto bez vajec a masla? POZRITE SI RECEPT

Nasledujúce lístkové cesto si vyrobíte veľmi rýchlo. Po príprave ho môžete skladovať niekoľko dní v chladničke alebo na dlhšiu dobu v mrazničke.

Na prípravu potrebujete

  • 600 g múky
  • 320 ml vody
  • Štipku soli
  • 1/3 čl kyseliny citrónovej
  • 1 čl jedlej sódy
  • 2 pl cukru
  • Rastlinný olej

 

Postup

Rastlinný olej si daj vychladiť do chladničky.

Sódu zmiešajte s kyselinou citrónovou a trochou vody – vznikne vám konzistencia pasty.

Túto zmes dajte do preosiatej múky a spolu so soľou a cukrom.

Do múky si následne po častiach nalejte vodu a vymieste si pružné a nelepivé cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte odstáť 30 minút.

Rozložte fóliu na stôl, rozvaľkajte si cesto, potrite ho olejom, zložte ho na polovicu, opäť ho otrite olejom a nakrájajte na 2 časti. Položte ich na seba, zabaľte ich do fólie a vložte do mrazničky na 20 minút.

Vyberte si jednu časť a vyvaľkajte ju.

Cesto je pripravené, môžete si z neho pripraviť slaný alebo sladký koláč, prípadne ho nechať v mrazničke.

Tip: Nepreháňajte to s múkou pri výrobe cesta, je celkom možné, že potrebujete menej múky ako je uvedené v recepte. Hmota by mala byť mäkká a poddajná, nie lepkavá.

Zdroj: souspark.ru

Back To Top