Ak ste už dlho hľadali niečo, za čo by ste vymenili čipsy a krekry, máme pre vás riešenie. Nejde o žiadnu novinku, ale prečo si nevyrobiť pikantné cesnakové krutóny zo včerajšieho pečiva?
Všetko je to o soli v masle. To je to, čo dáva kúskom bagety chrumkavú kôru a očarujúcu farbu. Pokiaľ ide o vôňu, milovníci cesnaku si prídu na svoje. Sme teda presvedčení, že cesnakové krutóny v rúre sú lepším variantom obložených jednohubiek.
Čo potrebujete?
- 1 bagetku
- 110 g masla
- 6 strúčikov cesnaku
- 20 g tymiánu
- 10 g rozmarínu
- Soľ
Postup
Na výrobu takýchto krutónov sa hodí aj včerajšia bageta. Nakrájajte ju na kúsky s hrúbkou asi 2 cm. Okraje bagety radšej vynechajte.
Maslo rozpustite v hrnci. Pridajte k nemu nasekaný cesnak, tymián a rozmarín. Varte na miernom ohni za občasného miešania, až kým cesnak nenadobudne zlatohnedý odtieň.
Po 10 minútach vyberte cesnak a bylinky z masla. Pomocou mixéra z nich vytvorte pastu a posoľte ich podľa chuti. Kúsky bagety potrite výslednou pastou a následne aj zvyšným maslom.
Dajte ich zapiecť do mikrovlnnej rúry na režim grilovania – 1-2 minúty. Mali by získať zlatistý odtieň. Podávajte, kým sú ešte teplé.
Cesnakové krutóny sa hodia takmer ku každej polievke, no poslúžia aj ako skvelý základ na jednohubky. Podeľte sa o tento recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku!
Zdroj: sovkusom.ru