Prečo na fašírky nastrúhať zemiaky? Túto večeru varím už 5 rokov a vždy sa podarí

Jedno z najjednoduchších, lacných a chutných jedál so zemiakmi a mletým mäsom.

Potrebujeme:

zemiaky 4 ks

mleté mäso 400 g

cibuľa 1 ks

kyslá smotana 2 lyžice

soľ, korenie, bylinky

Postup:

Cibuľu nastrúhame na jemnom strúhadle alebo rozmixujeme pomocou mixéra.

Zmiešame cibuľu s mletým mäsom, soľou, korením a podľa chuti pridáme obľúbené koreniny a bylinky. Môžeme pridať nadrobno nasekané zelené bylinky.

Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a trochu vytlačíme z prebytočnej tekutiny, osolíme, okoreníme a zmiešame s kyslou smotanou.

Z mletého mäsa vytvarujeme kotlety a dáme ich do pekáča, medzi kotlety navrstvíme strúhané zemiaky. Zemiaky rozdeľte rovnomerne.

Pekáč prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút.

Odstránime fóliu a pečieme ďalších 10 minút.

Môžeme podávať! 🙂

zdroj:napadovy.blog