Pripravte si mimoriadne chrumkavý a lahodný dezert s bohatou plnkou!
Na prípravu cesta potrebujete
- Pohár teplej vody (250 ml)
- Múka – podľa cesta
- 20 g octu
- 30 g rastlinného oleja
- Štipka soli
Na prípravu plnky použite
- 3-4 jablká
- 2 pl strúhanky
- 80 g cukru
- 70 g masla
- Hrozienka, vanilkový extrakt a škorica podľa chuti
- 1 citrón
Postup
Preosejte si 320 g -480 g múky.
Zmiešajte si teplú vodu, soľ, ocot a rastlinný olej.
Postupne pridávajte múku a vymieste si cesto – malo by byť mäkké, pružné, nelepivé. Nepreháňajte to s múkou, je lepšie, ak ho dobre vymiesite.
Cesto prikryte a nechajte ho na teplom mieste 40-50 minút.
Naparte si hrozienka a jablká nakrájajte na plátky.
Roztopte maslo a opražte na ňom strúhanku.
Jablká pokvapkajte s citrónovou šťavou, zmiešajte ich s hrozienkami a strúhankou.
Pripravené cesto si rozdeľte na 2 časti – vzniknú vám 2 štrúdle.
Vyvaľkajte si tenké cesto a potrite ho rastlinným olejom.
Naneste naň plnku a zatočte cesto.
Rúru si predhrejte na 180 stupňov.
Plech na pečenie si vysteľte papierom na pečenie, položte naň štrúdle a potrite ich rozmiešaným vajíčkom. Pečte 30 minút.
Tip: Čím je cesto tenšie, tým chrumkavejšia bude upečená štrúdľa. Hotové dezerty posypte práškovým cukrom zmiešaným so škoricou alebo orechmi.
Zdroj: souspark.ru