Lahodná viedenská štrúdľa z krehkého cesta a s množstvom jablkovej plnky a hrozienkami

Pripravte si mimoriadne chrumkavý a lahodný dezert s bohatou plnkou!

Na prípravu cesta potrebujete

  • Pohár teplej vody (250 ml)
  • Múka – podľa cesta
  • 20 g octu
  • 30 g rastlinného oleja
  • Štipka soli

Na prípravu plnky použite

  • 3-4 jablká
  • 2 pl strúhanky
  • 80 g cukru
  • 70 g masla
  • Hrozienka, vanilkový extrakt a škorica podľa chuti
  • 1 citrón

Postup

Preosejte si 320 g -480 g múky.

Zmiešajte si teplú vodu, soľ, ocot a rastlinný olej.

Postupne pridávajte múku a vymieste si cesto – malo by byť mäkké, pružné, nelepivé. Nepreháňajte to s múkou, je lepšie, ak ho dobre vymiesite.

Cesto prikryte a nechajte ho na teplom mieste 40-50 minút.

Naparte si hrozienka a jablká nakrájajte na plátky.

Roztopte maslo a opražte na ňom strúhanku.

Jablká pokvapkajte s citrónovou šťavou, zmiešajte ich s hrozienkami a strúhankou.

Pripravené cesto si rozdeľte na 2 časti – vzniknú vám 2 štrúdle.

Vyvaľkajte si tenké cesto a potrite ho rastlinným olejom.

Naneste naň plnku a zatočte cesto.

Rúru si predhrejte na 180 stupňov.

Plech na pečenie si vysteľte papierom na pečenie, položte naň štrúdle a potrite ich rozmiešaným vajíčkom. Pečte 30 minút.

Tip: Čím je cesto tenšie, tým chrumkavejšia bude upečená štrúdľa. Hotové dezerty posypte práškovým cukrom zmiešaným so škoricou alebo orechmi.

 

Zdroj: souspark.ru

Back To Top