Pripravte si recept na najlahodnejšie zemiaky, ktoré sa vám rozapdnú v ústach. Náhrada za hlavné jedlo

Leto je v plnom prúde, čo znamená, že by ste nemali brániť svojej fantázii najmä čo sa stravovania týka. Tak schválne, koľko nových receptov na prípravu zemiakov ste vyskúšali? Koniec koncov, je to najuniverzálnejšia zelenina, čo sa príloh týka. Dokonca aj z najnevýraznejšieho kúsku mäsa sa stáva výdatný a dobre vyzerajúci pokrm.

Mnoho ľudí uprednostňuje pečenie zemiakov v rúre. Kým sa pečú, vy máte čas na prípravu šalátu. Ponúkame vám návod, ako si pripraviť zemiaky, ktoré sa vám budú rozplývať na jazyku a stanú sa súčasťou mnohých pokrmov.

Potrebujete

  • 1 kg zemiakov
  • 1-2 čl rozmarínu
  • 4 pl masla
  • 1 čl morskej soli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 250 ml slepačieho vývaru
  • Korenie

Postup

Na toto jedlo sa najlepšie hodia zemiaky  na prípravu pyré. Ošúpte si ich (ak nechcete, môžete ich piecť so šupkou) a nakrájajte na kolieska s hrúbkou približne 2 cm.

V samostatnej miske zmiešajte rozpustené maslo so sušeným rozmarínom alebo tymiánom, morskou soľou a štipkou mletého čierneho korenia. Túto zmes nalejte na zemiaky a premiešajte rukami.

Zemiakové krúžky poliate maslom premiestnite na plech a snažte sa medzi jednotlivými kúskami nerobiť veľké medzery. Pečte ich v rúre predhriatej na 250 ° C po dobu 15 minút.

Potom otočte zemiaky na druhú stranu a pečte ďalších 15 minút. Ak už nadobudnú zlatohnedé sfarbenie, nalejte na plech vývar a pridajte aj nakrájané plátky cesnaku.

Zemiaky pečte ďalších 15 minút, až kým sa vývar úplne nevstrebáva do zemiakov. V tomto štádiu sa jedlo stáva jemnejším a doslova sa vám bude rozplývať v ústach.

V procese prípravy môžete do pokrmu pridať aj ďalšie korenie. Napríklad, pečené zemiaky dobré chutia s paprikou, citrónovou trávou a sušenými bylinkami. Ako vy pripravujete pečené zemiaky? Podeľte sa s nami o vaše zaujímavé recepty v komentároch na Facebooku!

Zdroj: sovkusom.ru