Dnes dáte do pohárov a zajtra môžete jesť. Nakladané paradajky s bazalkou sú úžasné

Paradajky a bazalka sú vždy dobrou kombináciou. Nezáleží na tom, aký druh paradajky a akú farbu bazalky použijete. Hlavná vec je, že budú spolu!

Ponúkame vám vynikajúci recept na nakladané paradajky s bazalkou. Technológia konzervovania týchto rajčiakov si nevyžaduje sterilizáciu, čím si výrazne skrátite čas strávený v kuchyni. Množstvo ingrediencií je rozpočítané na 2 sklíčka s objemom 700 ml a 1,2 litra vody.

Potrebujete

  • 1,5 kg paradajok
  • 1 zväzok bazalky
  • 8 ks čierneho korenia (celý)
  • 8 ks nového korenia (celý)
  • 50 ml 9%-ného octu
  • 1 čl horčičných semienok
  • 150 g cukru
  • 2 pl soli
  • 4 strúčiky cesnaku

Postup

Sklenené nádoby sterilizujte spôsobom, ktorý vám vyhovuje. Do každej nádoby si vložte 4 čierne a nové korenie, 0,5 lyžičky horčičných semienok a 2 strúčiky cesnaku.

Umyté paradajky vložte do pohárov. Medzery medzi paradajkami vyplňte vetvičkami bazalky.

Nádoby následne zalejte po vrch vriacou vodou, zakryte ich viečkami a nechajte odstáť 10 minút. Zlejte vodu do hrnca, pridajte do nej potrebné množstvo soli a cukru, premiešajte, položte na sporák a priveďte k varu. Po zovretí prilejte ocot.

Nalejte si horúcu marinádu na paradajky a okamžite ich zatvorte. Obráťte nádoby dnom nahor, zabaľte ich utierkou a nechajte vychladnúť.

V prípade, že nemáte doma ocot, môžete ho nahradiť kyselinou citrónovou: 1 čajovú lyžičku na 1 liter nálevu. Po uvarení nálevu ju pridajte presne tak, ako ocot.

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top