Hrnčekový koláč z jabĺk, ktorý si okamžite obľúbi celá vaša rodina. Najťažšie je čakať, kým sa celý dopečie

Tento neuveriteľne lahodný a chutný jablkový koláč s krupicou je neodmysliteľnou súčasťou bulharskej gastronómie. Ak vás prekvapila prítomnosť krupice v tomto recepte, verte, že výsledkom budete úprimne prekvapení.

Nič nepokazíte ani v prípade, že nie ste profesionálny pekár. Navyše, príprava dezertu vám nezaberie veľa času!

Potrebujete

  • Hrnček múky
  • Hrnček krupice
  • Hrnček cukru
  • Hrnček mlieka
  • 1 a pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • Citrónová šťava
  • 5 stredne veľkých jabĺk

Postup

  1. Zmiešajte si suché ingrediencie: múku, krupicu, cukor a prášok do pečiva. Môžete pridať aj štipku soli.
  2. Jablká si nastrúhajte na hrubšie kúsky – použite strúhadlo alebo kuchynsky robot. Pokvapkajte ich šťavou z citróna, aby zbytočne nestmavli.
  3. Formu na pečenie vymastite maslom, následne na ňu nasypte 1/3 suchej zmesi a potom 1 vrstvu jabĺk. Potom znova suché cesto a vrstva jabĺk.
  4. Mali by vám vyjsť približne 3 vrstvy. Pred tým, ako koláč vložíte, rovnomerne ho polejte hrnčekom horúceho, takmer vriaceho mlieka.
  5. Poprepichujte ho pomocou špáradiel tak, aby všetky najneprístupnejšie miesta boli nasiaknuté mliekom. Rúru si nechajte predhriať na 180 stupňov a nechajte piecť približne 50-60 minút.

Prajeme vám dobrú chuť!