Zelená cibuľa bez problémov: rastie s pôdou i bez nej, a to bez ohľadu na rozmanitosť druhov

Zelená cibuľa je stálym zdrojom vitamínov, ktorých nedostatok sa prejavuje najmä koncom zimy a skoro na jar, keď sú nové bylinky stále ďaleko. Môžete ísť pre ňu do supermarketu alebo na trh, ale neexistujú žiadne záruky, že nedostanete produkt plný stimulátora rastu a inej chémie. Medzitým sa cibuľa pestuje samostatne a po jej výsadbe v pravidelných intervaloch môžete mať stálu zásobu. Mimochodom, ani pôda na to s niektorými metódami nebude potrebná.

Výhoda pre pestovanie cibule bez použitia pôdy – v plastovej fľaši. Môžete použiť piliny, alebo ako alternatívu toaletný papier alebo obaly na vajcia.

Plytká cibuľa alebo šupka sú vynikajúce na pestovanie vo fľaši.

Najprv odrežte hornú zúženú časť z fľaše a odrežte ju tak, aby v dolnej časti zostal dostatočný priestor pre vrstvu pilín a cibule. Musíte naplniť  pohár mokrými pilinami a do nich vysadiť malú cibuľu, ktorú predtým ste uvoľnili v mieste rastu z šupiek. Zakryte nádobu odrezanou časťou fľaše.

Cibuľa je v akejsi rúrke, ktorá neumožňuje rozpadu pera. Vylučovanie vody počas dodatočného zavlažovania nebude.

Spôsob pestovania zelenej cibule vo vrecku sa príliš nelíši. Je potrebné poznamenať, že použitie výsevnej cibule, neumožňuje opätovný zber rovnako dobrej plodiny. Aby sa zelená cibuľa nepreložila, stačí ju vysadiť v intervaloch niekoľkých dní.

Na pestovanie väčších hláv zelenej cibule, sa odporúča použiť veľké nádoby. Môžete ich naplniť zeminou alebo zmesou pôdy pilinami a pieskom. Pre rýchlejší výsledok sa vrcholy odrežú.

Oplotenie z mriežky nedovolí, aby sa cibuľa rozpadla. Je pozoruhodné, že pri tomto spôsobe pestovania sa plodina môže niekoľkokrát odstrániť.

Všetky podrobnosti vo videu nižšie:

zdroj: Youtube | Зеленая планета