Malinový dezert, ktorý vás schladí počas teplých letných dní. Toto je náhrada za zmzrlinu a nemá konkurenciu

Sezóna čerstvého letného ovocia je tu a vy by ste nemali zabudnúť na to, že si z neho môžete pripraviť neuveriteľné množstvo osviežujúcich dezertov. Ak vás už nudia marhule vo svojej pôvodnej podobe, kúpte si agar a urobte skvelý dezert s malinami a marhuľami.

Agar je prírodné zahusťovadlo v práškovej podobe, ktoré na rozdiel od klasickej želatíny okamžite zamrzne. Tento recept osloví aj vegetariánov!

Potrebujete:

  • 400 g malín
  • 400 g marhúľ
  • 8 g prášku agar
  • Cukor podľa chuti

 

Postup

Opláchnite si maliny pod tečúcou vodou a rozmixujte ich v mixéri. Môžu byť čerstvé ale aj mrazené.

Rozmixované maliny preceďte cez sitko, aby ste získali jemnú konzistenciu.

Do malinového pyré následne pridajte cukor podľa chuti a 4 g agaru. Všetko miešajte, kým nezískate hladkú zmes a priveďte k varu na miernom ohni. Odstráňte ju zo sporáku a nechajte mierne vychladnúť.

Malinové pyré si premiestnite do cukrárskeho vreca. Teraz si vezmite potravinovú fóliu, zložte ju na 2 vrstvy a pripevnite ju na jednu polovicu pohára.

Pomocou vrecka si poháre naplňte malinovou zmesou do vodorovnej polohy. Nechajte to vychladnúť a následne po tom ich vložte do chladničky.

Z opláchnutých a osušených marhúľ odstráňte kôstky a vložte ich do mixéra. Rozmixovanú zmes môžete pretlačiť cez sitko alebo ju rovno dať do hrnca spolu s cukrom a práškom agar.

Marhuľový pyré dôkladne miešajte, až kým nezačne vrieť. Potom ho odstráňte z plameňa a nechajte vychladiť.

Pripravené pyré si preneste do cukrárskeho vrecka a naplňte ním zvyšnú polovicu s malinovou zmesou.

Pyré nechajte vychladiť na izbovú teplotu a potom ho vložte do chladničky, kým úplne nestuhne.

Hotový dezert môžete ozdobiť s lístkami mäty alebo čerstvým ovocím. Osviežujúci letný dezert si môžete pripraviť zo všetkých druhov zrelého bobuľovitého ovocia. Nájdite si svoju kombináciu a potešte nielen seba, ale aj vaše ratolesti!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top