Sezóna čerstvého letného ovocia je tu a vy by ste nemali zabudnúť na to, že si z neho môžete pripraviť neuveriteľné množstvo osviežujúcich dezertov. Ak vás už nudia marhule vo svojej pôvodnej podobe, kúpte si agar a urobte skvelý dezert s malinami a marhuľami.
Agar je prírodné zahusťovadlo v práškovej podobe, ktoré na rozdiel od klasickej želatíny okamžite zamrzne. Tento recept osloví aj vegetariánov!
Potrebujete:
- 400 g malín
- 400 g marhúľ
- 8 g prášku agar
- Cukor podľa chuti
Postup
Opláchnite si maliny pod tečúcou vodou a rozmixujte ich v mixéri. Môžu byť čerstvé ale aj mrazené.
Rozmixované maliny preceďte cez sitko, aby ste získali jemnú konzistenciu.
Do malinového pyré následne pridajte cukor podľa chuti a 4 g agaru. Všetko miešajte, kým nezískate hladkú zmes a priveďte k varu na miernom ohni. Odstráňte ju zo sporáku a nechajte mierne vychladnúť.
Malinové pyré si premiestnite do cukrárskeho vreca. Teraz si vezmite potravinovú fóliu, zložte ju na 2 vrstvy a pripevnite ju na jednu polovicu pohára.
Pomocou vrecka si poháre naplňte malinovou zmesou do vodorovnej polohy. Nechajte to vychladnúť a následne po tom ich vložte do chladničky.
Z opláchnutých a osušených marhúľ odstráňte kôstky a vložte ich do mixéra. Rozmixovanú zmes môžete pretlačiť cez sitko alebo ju rovno dať do hrnca spolu s cukrom a práškom agar.
Marhuľový pyré dôkladne miešajte, až kým nezačne vrieť. Potom ho odstráňte z plameňa a nechajte vychladiť.
Pripravené pyré si preneste do cukrárskeho vrecka a naplňte ním zvyšnú polovicu s malinovou zmesou.
Pyré nechajte vychladiť na izbovú teplotu a potom ho vložte do chladničky, kým úplne nestuhne.
Hotový dezert môžete ozdobiť s lístkami mäty alebo čerstvým ovocím. Osviežujúci letný dezert si môžete pripraviť zo všetkých druhov zrelého bobuľovitého ovocia. Nájdite si svoju kombináciu a potešte nielen seba, ale aj vaše ratolesti!
Zdroj: sovkusom.ru