Skvelý príklad toho, kedy karfiol chutí lepšie ako mäso

Pokrmy z karfiolu majú vždy osobitú chuť a preto vám ponúkame jednoduchý a rýchly recept s touto zeleninou v kombinácii s kuracím mäsom.

Ingrediencie

  • 500 g karfiolu
  • 1 cibuľa
  • 1ks kuracích pŕs
  • 70 g syra
  • 200 g smotany
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie, oregano, bylinky

Postup

  1. Karfiol rozdeľte na menšie kúsky.
  2. Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na kúsky.
  3. Cibuľu nakrájame na tenké polkruhy.
  4. Na panvici s olejom si osmažte cibuľku, až kým nezíska zlatohnedú farbu.
  5. Pridajte mäso, premiešajte a nechajte smažiť ešte 3-4 minúty.
  6. Nalejte karfiol, soľ, korenie, oregáno a akékoľvek iné korenie a premiešajte.
  7. Pridajte smotanu, premiešajte, prikryte, znížte teplotu a nechajte podusiť asi na 20 minút.
  8. Následne do zmesi pridajte prelisovaný cesnak, nakrájané bylinky a nastrúhaný syr. Nechajte podusiť ďalšie 2 minúty.

Tento pokrm môžete podávať so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo zeleninovým šalátom.

 

Zdroj: souspark.ru