Pokrmy z karfiolu majú vždy osobitú chuť a preto vám ponúkame jednoduchý a rýchly recept s touto zeleninou v kombinácii s kuracím mäsom.
Ingrediencie
- 500 g karfiolu
- 1 cibuľa
- 1ks kuracích pŕs
- 70 g syra
- 200 g smotany
- 3-4 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie, oregano, bylinky
Postup
- Karfiol rozdeľte na menšie kúsky.
- Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na kúsky.
- Cibuľu nakrájame na tenké polkruhy.
- Na panvici s olejom si osmažte cibuľku, až kým nezíska zlatohnedú farbu.
- Pridajte mäso, premiešajte a nechajte smažiť ešte 3-4 minúty.
- Nalejte karfiol, soľ, korenie, oregáno a akékoľvek iné korenie a premiešajte.
- Pridajte smotanu, premiešajte, prikryte, znížte teplotu a nechajte podusiť asi na 20 minút.
- Následne do zmesi pridajte prelisovaný cesnak, nakrájané bylinky a nastrúhaný syr. Nechajte podusiť ďalšie 2 minúty.
Tento pokrm môžete podávať so zemiakovou kašou, varenou ryžou alebo zeleninovým šalátom.
Zdroj: souspark.ru