Mnohí poznajú fašírky ako mäsový pokrm no čoraz viac sa objavujú recepty, v ktorých sa pripravuje výhradne zo zeleniny. Tou zeleninou je najčastejšie brokolica, prípadne kel alebo mnohým známa cuketa.
Dnes vám ponúkame recept na pikantné karbonátky z cukety pripravované na panvici. A čo je ešte lepšie, toto jedlo sa dá pripraviť zo všetkého, čo máte v chladničke. A nezabudnite na tvrdý, suchý chlieb! Tu sa hodí tak dobre, ako nikde inde!
Ingrediencie
- 7 cukiet (dajte prednosť mladým)
- 6 strúčikov cesnaku
- 100 g chleba
- 2 vajcia
- 1 čl soli
- 1 čl mletej papriky
- mleté čierne korenie
- slnečnicový olej
Postup
Mladé cukety s kôstkou nastrúhajte na hrubom strúhadle. Osoľte, premiešajte a po 20 minútach vytlačte nahromadenú šťavu pomocou sita. Nastrúhaná cuketa by mali byť takmer suchá.
Chlieb si rozmixujte v mixéri na drobné kúsky, cesnak si prelisujte a všetko zmiešajte s cuketou. Pridajte sem vajcia a korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
Na panvici si medzitým nechajte rozohriať olej a z výslednej zmesi si vyformujte fašírky. Mali by byť malé a mierne sploštené.
Smažte z každej strany. Keď uvidíte zlatú kôru, prevráťte ich a podávajte trochu vychladené.
Takéto slané karbonátky z cukety si nevyžadujú ani prílohu. Ak si ale nedržíte líniu, nič nepokazíte zemiakovou kašou či varenými zemiakmi na cibuľke. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: sovkusom.ru