Ako si uvariť kukuricu bez vody? Je omnoho viac chrumkavejšia

Leto je už tu a trhy sú plné sezónnych dobrôt: čerešne, cukety a samozrejme kukurica. Bez nej si mnohí ľudia nevedia predstaviť prázdniny či dovolenku pri mori. O nič horšie však nechutí ani v prípade, že ju budete konzumovať doma, hlavné je, aby ste si ju pripravili podľa správneho návodu.

Zvykli sme si variť kukuricu vo veľkých množstvách v obrovskom hrnci s vodou. Nezabúdajte sledovať čas, pretože krehkú štruktúru kukurice je možné veľmi ľahko zničiť. Prezradíme vám spôsob, ako ju uvariť rýchlo a bez vody! Ak sa ju pokúsite pripraviť týmto spôsobom aspoň raz, už sa nebudete chcieť vrátiť ku klasike. 

 

Ako uvariť kukuricu vo vlastnej šťave

Na uvarenie kukurice vo vlastnej šťave ju ani nemusíte olúpať z listov. Položte si pár klasov na tanier a vložte ich do mikrovlnnej rúry, kde ich nechajte povariť pri plnom výkone približne 5 minút.

Listy by mali vo vnútri udržať vlhkosť, vďaka ktorej sa kukurica uvarí vo vlastnej šťave. Na konci varenia opatrne odstráňte listy, potrite kukuricu maslom a osoľte.

 

Príprava kukurice vo vrecku

Varenie kukurice v sáčku nie je žiaden problém. Očistite si klasy  od listov, vlákien a rozdeľte ich na menšie časti. Vďaka tomu sa budú variť rýchlejšie a lepšie vám padnú do ruky. Kukuricu vložte do čistého plastového vrecka.

Môžete ju potrieť maslom pred, ale aj po varení. Zaviažte vrecko a vložte ho do mikrovlnnej rúry. Nastavte si 5-minútový program pri plnom výkone a po vybratí ju nechajte mierne vychladiť, osoľte a môžete podávať.

 

Kukurica pripravená v potravinárskej fólii

Kukuricu môžete variť aj tak, že ju zabalíte do fólie alebo papierovej utierky. Táto metóda sa podobá predchádzajúcej, je  v tom však jeden rozdiel. Zatiaľ čo vo vrecku pripravíme niekoľko klasov naraz, v tomto prípade musíme každý klas zabaliť samostatne. Varte ich pri rovnakom maximálnom výkone 5 minút.

Určite nepremeškajte aj náš ďalší recept na kukuricu. Stačí urobiť jeden trik aby bola tak úžasná. 

https://www.instagram.com/p/B1ilMAfok9k/

Zdroj: sovkusom.ru