Plnené kuracie stehná nemajú konkurenciu. Do plnky idú veci, ktoré má doma každý

Suroviny:
4 celé kuracie stehná
3 vajíčka
3 ks párky
nakladaná kápia
2 cibule
kukurica
tvrdý syr
soľ, korenie na kurča
môžete použiť aj huby

Postup:
Najprv si urobíme plnku. Jednu cibuľu nakrájame na malé kocky a opečieme ju do sklovitá, pridáme vajíčka,osolíme,okoreníme, párky nakrájané na kolieska a pripravíme si praženicu.Do hotovej zamiešame asi jednu polievkovú lyžicu vrchom kukurice a kápiu narezanú na štvorčeky alebo pásiky.Syr si narežeme na pásiky asi 8 ks a zvyšok postrúhame.
Teraz si zoberieme stehná. Z horného stehná odstránime kosť, otvor naplníme praženicou, na vrch priložíme 2 plátky syra a zašijeme pomocou nitky, ktorú pred podávaním vytiahneme.

Druhú cibuľu si nakrájame na pásiky, opečieme na oleji, pridáme
nové korenie, čierne korenie celé a vložíme hotové naplnené stehná, ktoré posypeme korením na kurča, podlejeme vodou a pečieme najprv zakryté pokrievkou 50 minút, potom pokrievku odkryjeme ,stehná posypeme syrom a dopečieme ešte 15 minút.

 

Mäso by malo byť hotové.

Ešte raz ho posypeme syrom a môžeme podávať. Podávame s pečenými zemiakmi a ryžou.
Zemiaky očistíme, narežeme na štvrtky a dáme variť do osolenej vody. Keď sú do polovice uvarené, dáme ich na vymastený pekáč , posypeme drvenou rascou a korením na zemiakya dopečieme do ružova.

 

Back To Top