Perfektné letné jedlo – Cuketová pizza. Hotová je hneď a zasýti skoro ako originálna pizza

Cuketa je chutná a zdravá zelenina, ktorú si počas leta môžete dovoliť v akomkoľvek množstve. Pokúste sa ju pripraviť novým spôsobom, vďaka ktorému vám bude v mnohých ohľadoch pripomínať pizzu. Táto pochúťka je vhodná aj pre tých ľudí, ktorí sú práve na diéte.

 

Budete potrebovať:

  • 500 g cukety
  • 3 stredne veľké vajcia
  • 4 polievkové lyžice múky
  • 1 veľká paradajka
  • 60 gramov tvrdého syra
  • zväzok kôpru
  • sušená alebo čerstvá bazalka
  • soľ podľa chuti
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • krupica alebo strúhanka
  • rastlinný olej

Postup

Umytú cuketu nastrúhajte na hrubom strúhadle a šťavu z nej dôkladne vytlačte – pri príprave pokrmu ju už nebudete potrebovať. V hlbokej miske si k cukete pridajte vajcia a sušenú alebo nasekanú bazalku. Ak váš syr nie je príliš slaný, môžete pridať trochu soli.

Do vytvoreného „cesta“ pridajte múku, prášok do pečiva a nasekaný kôpor. Všetko dôkladne premiešajte, až kým nezískate hladkú konzistenciu.

Formu na pečenie si vymažte rastlinným olejom. Na dno nasypte trochu strúhanky alebo krupice. Nalejte na ňu tekuté cesto a rovnomerne ho rozotrite. Na vrch cesta poukladajte nakrájané paradajky a nastrúhaný syr. Cuketovú „pizzu“ pečte pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.

Po upečení ju vyberte z rúry a pred podávaním ju nechajte mierne vychladnúť.

Recept môžete doplniť o akékoľvek akúkoľvek prílohu typickú pre pizzu: napríklad o salámu alebo šampiňóny.

 

 

Zdroj: sovkusom.ru