Cuketa je chutná a zdravá zelenina, ktorú si počas leta môžete dovoliť v akomkoľvek množstve. Pokúste sa ju pripraviť novým spôsobom, vďaka ktorému vám bude v mnohých ohľadoch pripomínať pizzu. Táto pochúťka je vhodná aj pre tých ľudí, ktorí sú práve na diéte.
Budete potrebovať:
- 500 g cukety
- 3 stredne veľké vajcia
- 4 polievkové lyžice múky
- 1 veľká paradajka
- 60 gramov tvrdého syra
- zväzok kôpru
- sušená alebo čerstvá bazalka
- soľ podľa chuti
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- krupica alebo strúhanka
- rastlinný olej
Postup
Umytú cuketu nastrúhajte na hrubom strúhadle a šťavu z nej dôkladne vytlačte – pri príprave pokrmu ju už nebudete potrebovať. V hlbokej miske si k cukete pridajte vajcia a sušenú alebo nasekanú bazalku. Ak váš syr nie je príliš slaný, môžete pridať trochu soli.
Do vytvoreného „cesta“ pridajte múku, prášok do pečiva a nasekaný kôpor. Všetko dôkladne premiešajte, až kým nezískate hladkú konzistenciu.
Formu na pečenie si vymažte rastlinným olejom. Na dno nasypte trochu strúhanky alebo krupice. Nalejte na ňu tekuté cesto a rovnomerne ho rozotrite. Na vrch cesta poukladajte nakrájané paradajky a nastrúhaný syr. Cuketovú „pizzu“ pečte pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
Po upečení ju vyberte z rúry a pred podávaním ju nechajte mierne vychladnúť.
Recept môžete doplniť o akékoľvek akúkoľvek prílohu typickú pre pizzu: napríklad o salámu alebo šampiňóny.
Zdroj: sovkusom.ru