Marhuľový džem ako marmeláda! Môžete si ho dať na chlebík alebo vianočku

Pripravte si marhuľový džem s agarom, ktorý bude hustý, aromatický, stredne sladký, ideálny na prípravu rôznych dezertov vrátane muffinov s náplňou.

Na prípravu potrebujete:

  • 1,5 kg marhúľ bez kôstok
  • 1,2 kg cukru
  • 50 ml vody
  • citrónová šťava z polovice citrónu
  • 10 g agaru + 50 ml vody

 

Príprava

  • Z tohto množstva ingrediencií získate 4 pollitrové poháre džemu.
  • Vykôstkované marhule vložte do hrnca, zalejte ich vodou a pridajte cukor.
  • Zapnite plameň, priveďte k varu a pravidelne premiešajte. Nezapínajte veľký oheň, v opačnom prípade by sa vám mohol džem pripáliť.
  • Keď džem začne vrieť, nalejte do neho citrónovú šťavu a dobre premiešajte.
  • Varte 20 minút a opatrne premiešavajte zdola nahor, aby nedošlo k rozbitiu marhúľ.
  • Aagar zalejte vodou izbovej teploty – mala by vám vzniknúť tekutá zmes.
  • Nalejte ju do marhuľového džemu a všetko dobre premiešajte, až kým nebude hladká.
  • Varte ďalšie 3 minúty.
  • Nakoniec si džem rozlejte do sterilizovaných nádob a zatvorte ich.
  • Otočte ich dnom nahor, zabaľte do utierky a nechajte úplne vychladnúť.

Tip: Ak máte radi hustejší džem, pred pridaním agaru rozmixujte marhuľovú zmes ponorným mixérom.

Zdroj: souspark.ru