Pripravte si marhuľový džem s agarom, ktorý bude hustý, aromatický, stredne sladký, ideálny na prípravu rôznych dezertov vrátane muffinov s náplňou.
Na prípravu potrebujete:
- 1,5 kg marhúľ bez kôstok
- 1,2 kg cukru
- 50 ml vody
- citrónová šťava z polovice citrónu
- 10 g agaru + 50 ml vody
Príprava
- Z tohto množstva ingrediencií získate 4 pollitrové poháre džemu.
- Vykôstkované marhule vložte do hrnca, zalejte ich vodou a pridajte cukor.
- Zapnite plameň, priveďte k varu a pravidelne premiešajte. Nezapínajte veľký oheň, v opačnom prípade by sa vám mohol džem pripáliť.
- Keď džem začne vrieť, nalejte do neho citrónovú šťavu a dobre premiešajte.
- Varte 20 minút a opatrne premiešavajte zdola nahor, aby nedošlo k rozbitiu marhúľ.
- Aagar zalejte vodou izbovej teploty – mala by vám vzniknúť tekutá zmes.
- Nalejte ju do marhuľového džemu a všetko dobre premiešajte, až kým nebude hladká.
- Varte ďalšie 3 minúty.
- Nakoniec si džem rozlejte do sterilizovaných nádob a zatvorte ich.
- Otočte ich dnom nahor, zabaľte do utierky a nechajte úplne vychladnúť.
Tip: Ak máte radi hustejší džem, pred pridaním agaru rozmixujte marhuľovú zmes ponorným mixérom.
Zdroj: souspark.ru