Zemiakové lokše len z 3 ingrediencí. Nikdy sa nepripália a vždy zasýtia

Recept:
1 kg zemiakov
30 dkg hladkej múky
soľ

Postup:
Zemiaky umyjeme a dáme variť. Keď sú uvarené, necháme ich vychladnúť.Zemiaky ošúpeme.Na lopár si dáme múku, pridáme soľ a nastrúhame zemiaky. Lepšie je použiť staré zemiaky, lebo obsahujú menej vody. Z uvedených surovín vypracujeme cesto
Nemôžeme presne určiť, koľko múky budeme potrebovať, záleží to od zemiakov. Podľa toho, koľko vody obsahujú. Príliš veľa múky nedávame,lebo by boli tvrdé.

Cesto vyšúľame na valček a pokrájame na kúsky. Každý kúsok vyvaľkáme na tenko, podsypujeme múkou, aby sa nám cesto nelepilo. Lokše pečieme na suchej panvici. Múku z panvice odstraňujeme papierovým obrúskom, aby sa nám nepripiekla. Každú lokšu potrieme maslom alebo masťou.


Ja zvyknem robiť lokše aj z uvarených a podusených zemiakov, ktoré zostanú od obeda alebo večere. Pridám múku a postup je rovnaký…A potom už každý podľa svojej chuti, s čajom,kyslým mliekom,makom… niekedy robím aj mäso a balím do lokše, alebo k fazuľovej polievke ….


A u vás ako ?